Magazin
39 ogledov

"Razpad dua Deep Dish ni bil kot ločitev"

Sharam Arhiv izvajalca
Sharam z novim albumom Night & Day. Z grammyjem nagrajena polovica dua Deep Dish v soboto v Ambasadi Gavioli.

Pri čem smo vas zmotili?
Ravnokar pakiram kovčke za pot v Evropo, odpravljam na letališče. Pred nastopom v Sloveniji, moram obiskati še Amsterdam Dance Event, kjer bo pravzaprav bo večer izvajalcev založbe Yoshitoshi, ki sva jo ustanovila Deep Dish.

Odraščali ste v Washingtonu. Je bila takrat v mestu že prisotna house scena?
Slišati se je dalo že marsikaj, na voljo so bile plošče, house glasba se je vrtela v kar nekaj klubih, a ni prevladovala. Ko sem odraščal, je bilo to predvsem R&B in hip-hop mesto. Nato je house nekaj časa prevladoval, zdaj pa so tudi te časi že mimo in se povsod vrti vse možno.

Ko ste začel samostojno kariero, ste razvil prepoznaven zvok. Ali kdaj pogrešate sodelovanja v studiu?
Še vedno sodelujem z veliko ljudmi, le da je zdaj to odvisno od vsake pesmi posebej. Še posebej na prvem solo albumu Get Wild sem imel veliko sodelovanj. Pri eni pesmi je sodeloval Kid Cudi, pa Daniel Bedingfield, Tommy Lee. Ta glasba je nastala organsko, kot plod sodelovanj. Na mnogih pesmih poje tudi Anousheh Khalili, ona je moja glavna vokalistka. Rad pa imam, da do sodelovanja pride spontano.

Nekoč ste dejali: "Rad mešam zvoke in nekateri zvoki se bolj prilegajo jutranjim uram, drugi pa poznejšim." Koga od trenutno priljubljenih izvajalcev bi poslušal zjutraj in koga ponoči?
Pravzaprav je ves moj nov album Night & Day narejen na tej osnovi. Gre za dvojni album, glasba na prvi plošči se prilega za kakšno zabavo na plaži ali ob bazenu, nočna plošča pa ima več različnih melodij in vokalov. Ko glasbo vrtim v živo, oba dela ponavadi združim skupaj, na albumu pa sem želel vsakemu dati svojo identiteto. Sicer pa glasbo poslušam ves čas, zato težko izpostavim, kaj poslušam ponoči in kaj podnevi. Ker veliko potujem, sta tudi dan in noč pri meni
včasih zamenjana.

Naslovnica albuma Night & Day je zelo intenzivno rdeča. Ima to kakšen poseben pomen?
Vse barve na ovitku predstavljajo nasprotje med dnevom in nočjo, tako kot glasba na albumu. Tudi z barvami sem želel izraziti smisel albuma. Rdeča je bila predvsem barva, ki je delovala, saj lahko nanjo pišeš tako s črno, kot z belo. O njej nisem posebej razmišljal, preprosto delovala je.

V Sloveniji ste nastopili že večkrat. Česa se najbolj spominjate?
Slovenija je ena od mojih najljubših dežel za vrtenje glasbe. Vrtel sem na zabavah v Ljubljani, tudi v Ambasadi Gavioli sem že bil. Vedno je bilo fantastično. Vzdušje, klubi … veselim se sobotnega nastopa!

Imate sprostotev, oddih raje tišino, kot glasbo?
Ponavadi kaj preberem, gledam televizijo ali filme. A prostega časa nimam veliko. Precej časa sem v studiu ali pa se pripravljam na nastope.

Z Alijem iz Deep Dish sta šla vsak po svoji glasbeni poti. Je razhod v glasbenem duetu podoben razhodu v razmerju?
Ne, saj se midva nisva skregala (smeh). Le ugotovila sva, da si želiva početi različne stvari. Ni izpadlo kot ločitev. Le pomislila sva: "Skupaj sva dosegla ogromno, želela pa sva si početi tudi vsak svoje stvari in odkriti kaj novega, da se ne bi začela vrteti v krogu in ponavljati." Zato sva si vzela daljši oddih, da razvijeva še vsak svoj zvok.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.