Magazin
38 ogledov

Rekordni impresionisti

Nimfe očitno niso tako premamile zbirateljev, kot so pričakovali v Christie's. ( Žurnal24 main
Na dražbi del impresionističnih umetnikov je dražbena hiša Christie's iztržila doslej najvišjo vsoto v britanski zgodovini.

Na dražbi so bila ponujena dela najpomembnejših impresionistov kot so Monet, Picasso, Miro, Matisse in Rodin, piše CNN. Ljubitelji umetnosti so dela razgrabili in pri tem plačali rekordni znesek 152,6 milijona funtov (186 milijonov evrov). Kljub visokemu znesku, pa je bil končni rezultat slabši kot so pričakovali v Christie's, kjer so se nadejali, da bodo zaslužili med 163 in 231 milijonov funtov (198 in 281 milijonov evrov).

Najdražji kos je bilo Picassov portret Angela Fernandeza de Soto, iz umetnikovega modrega obdobja, ki je bil prodan za skoraj 43 milijonov evrov. Čeprav so v dražbeni hiši pričakovali, da bo podobno vsoto navrgla tudi Monetova slika „Nimfe“, pa so bili na koncu precej razočarani, saj na koncu ni prišla niti med prvo deseterico najdražjih del.

Mejo 10 milijonov evrov so presegla le še tri dela Gustava Klimta, Picassa in Vincenta Van Goha. Po 76 letih pa je luč sveta ponovno ugledala tudi slika Matissa "Nu à la Chaise Longue" iz leta 1923, ki so jo prodali za skoraj osem milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.