Magazin
426 ogledov

Rešite se slabe energije

stanovanje, dnevna soba, dom Shutterstock
Vse ostre besede, ki ste jih v preteklih letih izgovorili, so v vašem domu pustile negativno energijo. Z nekaj triki lahko iz prostora, kjer živite, negativno energijo enostavno preženete, za v bodoče pa se vzdržite izgovarjanja hudih besed.

Dom je pribežališče pred zunanjim svetom, zato je zelo pomembno, da je to okolje, ki nam nudi občutek udobja, miru in sprostitve. Eno od najbolj starodavnih tradicij, ki odstranja negativne energije in med ljudi prinaša harmonijo, predstavlja feng šui.

Energija v besedah vsebuje lepljivo substanco, ki se lepi na osebe in predmete, še posebej v domovih ter v jesenskem in zimskem času. Za trenutek si zamislite, da držite modro svetlobo. Usmerjajte jo na stene celega doma in se poskušajte spomniti vsake besede, ki ste jo izgovorili v zadnjem letu. Vse so se namreč "prilepile" na tapete in stene. Vprašajte se, kakšna energija je v njih in katerih bi se radi znebili, svetuje pisateljica in duhovna učiteljica Kala Ambrose.

Umirjene besede, molitve in mantra

Vedno razmislite, preden spregovorite. Vaš dom je svetišče, ki ga je treba obravnavati z vso ljubeznijo in spoštovanjem. Dom varuje družino pred negativnimi vplivi in nudi udobje. Zavestno čiščenje doma bo prečistilo zrak, kar bo pozitivno vplivalo na celo družino.

Govorite umirjeno in prijazno. Če čutite, da se bliža prepir, se zaustavite, preštejte do deset in se vprašajte, kakšno vrsto energije pošiljate ljudem, ki jih imate radi. Ves čas imejte v zavesti, kaj vsak dan izrečete in kako vplivate na druge.

S pomočjo bele kadulje in sveče naredite manjši obred, s katerim boste očistili vse sobe. Za začetek izgovorite krajšo molitev zaščite, kasneje mantro blagoslova. Po obredu odprite okna, da gre stara energija lahko ven.

Žive barve in cvetje

Prebarvajte stene v barve po lastni želji. To bo popolnoma spremenilo energijo. Med barvanjem si privijte živahno glasbo in na glas izgovarjajte besede, ki prinašajo ljubezen, mir in veselje. Vsaki sobi namenite svojo besedo – avtorica predlaga obilje v kuhinji, mir v otroški sobi, ljubezen v spalnici.

Po prenovi prostore osvežite s cvetjem, ki bo dalo pozitivno energijo. Za trajnejšo pozitivno energijo v domu pa so potrebni določeni predmeti (kristali in podobno), ki vas bodo obvarovali pred nepotrebnimi negativnimi energijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.