Magazin
12 ogledov

Resnica o klitoralnem orgazmu

Žurnal24 main
Ena od naših prvoaprilskih šal je bila tudi tale. Veliko let je moralo miniti, da smo se dokopali do resnice o tem, zakaj nekatere ženske ne doživljajo orgazma med občevanjem. Krivec je, na kratko, penis.

V do sedaj največji raziskavi ženskega orgazma so glavno pozornost posvetili razlikam med tako imenovanimi klitoralnimi in vaginalnimi orgazmi. V njej je sodelovalo 12 tisoč žensk po vsem svetu, kar je zelo velik vzorec. Bojim se, da je resnica boleča za precejšnje število moških in da je zaradi nje padla stara dogma o tem, da velikost penisa ni pomembna.

Glavna ugotovitev raziskave je, da vaginalnega orgazma, ki ga je striček Freud priznaval kot edinega pravega (klitoralnega je imel za otročjega) ne doživljajo ženske, če občujejo z moškim, katerega penis med erekcijo ni daljši od 15 centimetrov. Zakaj? Zato, ker so na dnu nožnice odkrili novo superorgazmično točko, ki je ključnega pomena za vaginalni orgazem in je penisi, če niso daljši od 15 centimetrov, preprosto ne dosežejo – že če merijo samo 15 centimetrov in 1 milimeter, pa jo dosežejo.

Raziskava je pokazala tudi, da ženska izjemno težko doživi vaginalni orgazem tudi s penisom, daljšim od 15 centimetrov, če je zakrivljen v desno, ker je nova superorgazmična točka na levi strani dna nožnice. Novo superorgazmično točko so poimenovali 1A. Zakaj? Zato, ker je danes 1 april.

Velikost penisa je torej pomembna? Vsekakor, saj jo moški merijo tudi leta potem, ko jim do konca zraste. Pomembna je posebej moškim, ko se ogledujejo med seboj med prhanjem ali lulanjem, ko svojega vidijo od zgoraj, s "tičje" perspektive, tujega pa s strani. Kaj mislite, kateri je videti večji?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.