Tokrat pustite zeliščem, da postavijo piko na i vašim jedem. Zato naj bo vaš ribji narastek za kosilo nekoliko drugačen.
Poigrajte se z okusi in ustvarite pravo umetnino s pomočjo zelišč.
Ribji narastek s svežimi zelišči
Sestavine:
- 4 ribji fileji
- sok ene limone
- 3 pori
- 1/4 litra juhe
- 300 g goste sladke smetane
- 1 jajce
- 1/8 litra belega vina
- 1 čajna žlička sardelne paste
- 1 čajna žlička ostre gorčice
- 2 čajni žlički hrena
- 20 g sesekljanih mešanih zelišč (pehtrana, krebuljice in lovora)
- 1 žlica mešanice začimb za ribe
- sol
Priprava:
Najprej očistite ribje fileje in jih pokapajte z limoninim sokom ter jih dobro posolite. Nato jih položite v nameščen model za narastek.
Očistite por in ga narežite na koščke. Nato zavrite juho in v njej približno pet minut kuhajte por. Poberite ga iz tekočine in ga porazdelite po ribah. Vzemite lonček in v njem zmešajte smetano, rumenjak, belo vino, sardelno pasto, gorčico, hren, zelišča in mešanico začimb za ribe ter s tem prelijte ribe in por. To postavite v ogreto pečico in dušite približno 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Ribji narastek lahko servirate tudi na rukoli ali motovilcu.