Magazin
47 ogledov

Ribji narastek s svežimi zelišči

Uživajte v okusih. Žurnal24 main
Tokrat pustite zeliščem, da postavijo piko na i vašim jedem. Zato naj bo vaš ribji narastek za kosilo nekoliko drugačen.

Poigrajte se z okusi in ustvarite pravo umetnino s pomočjo zelišč.

Ribji narastek s svežimi zelišči

Sestavine:

  • 4 ribji fileji
  • sok ene limone
  • 3 pori
  • 1/4 litra juhe
  • 300 g goste sladke smetane
  • 1 jajce
  • 1/8 litra belega vina
  • 1 čajna žlička sardelne paste
  • 1 čajna žlička ostre gorčice
  • 2 čajni žlički hrena
  • 20 g sesekljanih mešanih zelišč (pehtrana, krebuljice in lovora)
  • 1 žlica mešanice začimb za ribe
  • sol

Priprava:
Najprej očistite ribje fileje in jih pokapajte z limoninim sokom ter jih dobro posolite. Nato jih položite v nameščen model za narastek.
Očistite por in ga narežite na koščke. Nato zavrite juho in v njej približno pet minut kuhajte por. Poberite ga iz tekočine in ga porazdelite po ribah. Vzemite lonček in v njem zmešajte smetano, rumenjak, belo vino, sardelno pasto, gorčico, hren, zelišča in mešanico začimb za ribe ter s tem prelijte ribe in por. To postavite v ogreto pečico in dušite približno 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Ribji narastek lahko servirate tudi na rukoli ali motovilcu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.