Magazin
11 ogledov

Rižota z bučo

rižota Shutterstock
Sezona jesenskih buč se je začela. Danes pripravite rižoto.

Sestavine:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 650 g buč
  • 500 g riža
  • 1/8 l belega vina
  • 3/4 l soka kuhane zelenjave
  • 100 ml smetane
  • 50 g parmezana
  • 3 žlice masla
  • 3 žlice medu
  • nasekljana krebuljica
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava:

  • Čebulo in kos buče narežite na majhne koščke, ki jih popražite na olivnem olju.
  • Dodajte riž za rižote. Zalijte z belim vinom in zelenjavno osnovo ter zavrite.
  • Tik preden je rižota skuhana, primešajte smetano in nariban parmezan. Solite in poprajte ter začinite s sveže nasekljano krebuljico in mletim muškatnim oreščkom.
  • Iz preostalih buč izdolbite kroglice ter jih dušite skupaj z maslom in medom. Z medenimi kroglicami okrasite rižoto.

več jedi iz buč poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.