Magazin
148 ogledov

Robinzonski oddih na Hrvaškem

Umaknite se daleč stran od mestnega vrveža. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Robinzonske počitnice na Hrvaškem. 600 evrov za teden počitnic za štiri osebe v neokrnjeni naravi, brez elektrike in prometa.

Najem ribiške hišice na enem izmed otokov Kornatov vas bo za dve osebi za en teden stal okoli 450 evrov; štiričlanska družina bo odštela okoli 600 evrov, šest oseb pa povprečno 850. Ponekod najem zaračunavajo tudi po dnevih, in sicer julija od 60 do 70 evrov na dan, avgusta pa od 80 do 90 evrov.

Hrano pripelje ladja
Ribiške hišice, v katerih je možen robinzonski dopust, nimajo elektrike (razen tiste, ki je pridobljena iz energije sonca); razsvetljava, hladilnik in štedilnik so na plin. Pitna voda je deževnica iz cistern. Take hišice ležijo večinoma blizu morja, ker pa se je do njih težko pripeljati z avtomobilom, tja po navadi pridete s čolnom. Z živili se lahko založite, kadar mimo pripelje ladja: ta ponekod dvakrat na teden vozi mimo hiš, drugod se vsak dan ustavi v zalivu. Agencije omogočajo tudi nakup ribiške opreme in dovolilnic, tako da si lahko hrano sami nalovite in spečete v kaminu, ki je pred skoraj vsako hišico. Za okoli 170 evrov na teden lahko najamete tudi čoln.

Lokacije hišk. Nekaj ribiških hišk je na Kornatih, našli jih boste tudi na otokih Pašman, Žižanj, Lastovo in Murter, kakšen skrit kotiček pa je zagotovo še kje drugje.

Računajte še na takso
Ob prijavi je treba plačati turistično takso, ki stane okoli evro na osebo; otroci do 12. leta so je oproščeni, za otroke od 12 do 18 let pa boste plačali polovično. Hišni ljubljenčki so načeloma dovoljeni, ponekod pa zanje računajo pet evrov na dan.

Počitnikujte v svetilniku
Na Hrvaškem je kar nekaj svetilnikov, ki so preurejeni v apartmaje (Korčula, Savudrija, Sušac, Murter ...). Cene za osebo na dan se začnejo pri 12 evrih, apartmaji pa so večinoma namenjeni dvema osebama. Svetilniki imajo po dva apartmaja, nekateri tudi več, v njih pa prebiva tudi svetilničar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.