Magazin
20 ogledov

Rokavčki niso najboljša rešitev

V otroških bazenih se zaradi večje aktivnosti obiskovalcev izloča več organskih Žurnal24 main
Počasi se začenja sezona plavalnih in vrtnih bazenčkov. Ker jih vsi otroci naravnost obožujejo, morate poskrbeti za nekaj nujnih varnostnih ukrepov.
Pri domačem vrtnem bazenčku poskrbite za naslednje stvari:
– Vsi odrasli v okolici naj obvladajo varnostna pravila plavanja oziroma igranja v vodi.
– Bazen ogradite z ograjo, ki je otrok ne more preplezati.
– V ograji naredite vratca, ki so previsoka, da bi jih vaš otrok lahko odprl.
– Kadarkoli se otroci gibajo v bližini vode, mora biti poleg njih nujno eden od odraslih. Biti mora tako blizu, da ima otroke na dosegu roke in jih lahko takoj potegne iz vode, če bi se zgodilo kaj nepredvidenega.

 

Preberite še:

Najpogostejša otroška imena

Kako boste poimenovali malčka?

Obvladujte otroški jok

V javnih bazenih bodite pozorni na naslednje stvari:
– Z otroki hodite le na tiste bazene, kjer imajo strokovno usposobljeno reševalno ekipo iz vode.
– Izogibajte se rokavčkom in drugim napihljivim igračam, ki otroka držijo na površju. Ker niso tako učinkovite kot plavajoči reševalni jopiči, lahko otroku dajo lažen občutek varnosti.
– Otroci do svojega četrtega leta niso pripravljeni na ure plavanja. Svojega otroka lahko na ure plavanja pod strokovnim vodstvom seveda odpeljete že prej. Morate pa se zavedati, da tako ne zmanjšate nevarnosti utopitve.
– Tako za zasebne bazene kot za javne bazene velja, da otrok ne smete niti za sekundo izpustiti izpred oči. Vedno naj bodo na dosegu roke, da jih lahko kadarkoli potegnete iz vode.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.