Magazin
21 ogledov

Roke stran od mojega trebuha

Brez sramu povejte, da vam dotiki niso prijetni. Žurnal24 main
Roke, ki se stegujejo k vašemu trebuhu, nepotrebni nasveti za lažjo nosečnost in osebna vprašanja ljudi, ki jih sploh ne poznate. Veste, kako se odzvati?

Neprijetni dotiki
Ljudje se v vsakdanjem življenju nikoli ne dotikajo ženskega trebuha, popolnoma drugače pa je, ko je ženska noseča. Dotiki si sledijo eden za drugim, najbolj čudno pa je to, da si tudi popolni neznanci lastijo pravico do dotikanja okroglega trebuščka.
Če se ob tem počutite neprijetno, ljudem prijazno razložite, da vam njihovi dotiki niso všeč. Morda se bodo nekateri odzvali z začudenjem, saj njihova dejanja izkazujejo naklonjenost in ljubezen, a če vas spoštujejo, bodo upoštevali vaše želje in se trebuha ne bodo več dotikali.

Dotikom pa se lahko izognete tudi drugače:
– Ven se nikoli ne odpravite sami. S tem se boste izognili dotikom neznancev ali bežnih prijateljev, ki se vašega trebuha ne bodo dotaknili ob navzočnosti vašega partnerja.
– Ko vidite, da se vas nekdo želi dotakniti, se nenadoma obrnite in preusmerite pozornost na nekaj drugega.
– Uporabite preprost trik. Znancu povejte, da se je otrok pravkar umiril in da bi ga dotik spodbudil k vnovičnemu brcanju. Enak učinek ima tudi stavek: Dojenček je ravnokar zaspal.
– Človeka, ki se je dotaknil vašega trebuha, se dotaknite tudi vi. Boste videli, kako začuden bo.

Nasveti, ki jih ne potrebujete
Med nosečnostjo vašim ušesom ne bodo ušli dobrodošli nasveti vaših mam in babic, v nasprotju s tem pa boste nemalokrat deležni neprijetnih opazk ali nepotrebnih nasvetov znancev ali ljudi, ki jih sploh ne poznate. Že veste, kako jim boste odgovorili? Če je vaš odgovor le prikimavanje z rahlim nasmeškom, vam ponujamo tudi druge možnosti:
– Če vam bo kdo dal nasvet, za katerega veste, da ne drži, mu preprosto povejte, da vam je zdravnik to možnost odsvetoval, saj za vas ni najboljša.
– Odklonite vprašanja, ki se vam zdijo preveč osebna. Neznanca nima kaj zanimati, za koliko kilogramov ste se zredili in kako pogosto vam je slabo.
– Človeku, ki vam je zastavil neprijetno vprašanje, odgovorite z vprašanjem. Osebnim seveda. Prav gotovo bo pogovora kmalu konec.

Malo zabavnejša rešitev, s katero se boste izognili neprijetnim vprašanjem, je zagotovo majica z igrivim napisom, kot denimo: Prihajam avgusta, do takrat pa me pustite rasti!


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.