Magazin
5 ogledov

Romantike je vse manj

Malenkost, ki deluje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Je romantika obsojena na propad? Je sploh še kje kakšen romantik? To se sprašuje nemalo žensk, izginjanja romantike pa se nekateri lotevajo drugače.

Proizvajalci stvari, ki se najraje podarjajo v znak ljubezni in romantike, moške in ženske velikokrat sprašujejo, kakšna so njihova romantična nagnjenja. Proizvajalec sladoleda Häagen-Dazs je anketiral več kot dva tisoč britanskih moških in izvedel številke, nad katerimi Britanke najbrž niso navdušene.

Kje je romantika?

  • 54 odstotkov moških, ki imajo partnerico, se jih v zadnjem letu z njo v javnosti nikoli ni držalo za roke.
  • 80 odstotkov moških v razmerju nikoli ni pomislilo, da bi svoji najdražji kupilo rože.
  • 83 odstotkov anketirancev s partnerico v zadnjem letu nikoli ni imelo romantične večerje ob svečah.
  • 95 odstotkov moških partnerici nikoli ni na papir zapisalo svojih občutkov do nje.


Raje sms
In da imajo moški težave z izražanjem čustev oziroma občutkov, ni nič novega. No, 46 odstotkov jih je povedalo, da čustva "najraje izrazijo s sms-jem", tretjina pa bi jih raje oprala perilo kot izrazila ljubezen z besedami. Christine Webber, britanska strokovnjakinja za razmerja, je zgornje številke pospremila z besedami: "Kljub kaosu naših življenj moramo upoštevati naše zakoreninjene potrebe po romantiki. Romantika je pomemben del vsakega razmerja in že majhna romantična dejanja stopijo srce, ko gre v razmerju kaj narobe." Zato naj le govorijo besede, čokoladica ali opran pralni stroj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.