Magazin
1 ogledov

Rowlingova žanje uspehe še naprej

J. K. Rowling je izjemno uspešna tudi po koncu serije knjig o malem čarovniku Ha Žurnal24 main
Prve asociacije ob imenu J. K. Rowling so za večino ljudi knjige o Harryju Potterju. Kljub temu pa pisateljica žanje zavidljive uspehe tudi z novimi deli.

Njeno zadnje delo The Tales of Beedle the Bard je najbolj prodajana knjiga v Združenih državah Amerike in Veliki Britaniji. Na prodajne police je prišla šele 4. decembra, do zdaj pa so jo prodali že v 2,6 milijona izvodih. Izkupiček od prodaje bo šel v dobrodelne namene, namenili ga bodo organizaciji za pomoč otrokom v vzhodni Evropi.

Posebni izvodi
Sedem izvodov najnovejše knjige je Rowlingova napisala ročno in jih tudi ilustrirala. Šest jih je razdelila, sedmo pa prodala na dobrodelni dražbi za skoraj dva milijona funtov. To knjigo je sicer napovedala že v zadnjem delu o Harryju Potterju z naslovom Svetinje smrti. Pravljice je namreč v knjigi Hermioni zapustil ravnatelj Bradavičarke Dumbledore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.