Magazin
196 ogledov

Rumove kroglice

rumove kroglice Blanka Kefer
Mmm, prazniki res ne morejo miniti brez rumovih kroglic. Namig za pripravo poiščite spodaj.

Sestavine:

  • 125 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička kave (instant)
  • 1 jedilna žlica kakava
  • 4 jedilne žlice ruma
  • 200 g lešnikov (mletih)
  • 350 g temne čokolade
  • 200 g čokoladnih mrvic (kokosovih kosmičev ali nasekljanih pistacij za posip)

Priprava:

  • Za pripravo rumovih kroglic najprej v vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča.
  • Nato ji dodamo lešnike, rum, kavo in kakav. Nekoliko ohladimo in pazimo, da je zmes gosta.
  • Maslo in sladkor gladko zmešamo in ju dodamo čokoladni zmesi. Vse skupaj dobro premešamo.
  • Z rokami oblikujemo rumove kroglice poljubnih velikosti in jih povaljamo v čokoladnih mrvicah, nasekljanih pistacijah ali kokosovih kosmičih. Ohladimo.

Nasvet:

  • Če je zmes za rumove kroglice pretopla za oblikovanje, jo postavite za 10 minut v hladilnik in poskusite znova.
  • Imate raje mlečno ali temno čokolado? Pri tem receptu lahko uporabite tisto, ki vam najbolj tekne.

več receptov za božične sladice poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.