Magazin
35 ogledov

S seksom ne hitite

Ne prehitro ... Žurnal24 main
Seks bi moral biti v užitek, a ni vedno tako, predvsem moški pa se v postelji velikokrat počutijo, kot da so na izpitu. Vsaj na začetku.

Izkušnje kažejo, da seks na začetku zveze ni tako dober kot kasneje, saj imajo tako moški in ženske glavo (in zato tudi posteljo) polno skrbi. Seksologi in psihologi se strinjajo, da ima težava korenine v napačnem doživljanju seksa. Ženske skrbi predvsem njihov izgled in razmišljajo o svojem celulitu, ne več najbolj čvrstih prsih, prevelikem trebuhu ... Moške skrbi naj bi bile po mnenju strokovnjakov drugačne – zastavljajo si vprašanja v slogu: "Sem dober? Sem boljši od predhodnika? Se dovolj trudim? Bo trajalo dovolj dolgo?" In moški težko razume, da partnerica ni sodnica, ki ocenjuje njihove posteljne spretnosti, ampak le oseba, ki si želi isto kot on.

Prva katastrofa
Več raziskav je že pokazalo, da je zaradi opisanega pomanjkanja samozavesti ravno prvi seks z novim partnerjem pogosto mala katastrofa, sploh če najvažnejši motiv za seks niso strast in čustva. Krivda za začetno katastrofo naj bi bila predvsem na strani moških, ki jim v odločilnem trenutku zmanjka samozavesti. Strokovnjaki zato svetujejo, da nikar ne hitite s prvim seksom in da ne hitite niti, ko z nekom seksate prvič. Nenazadnje gre praviloma za zelo intimno situacijo, ki zahteva zaupanje in ljubezen med dvema, ki sta se odločila za telesno zbližanje, pravijo seksologi. Nič posebno novega torej, a vseeno vredno majhnega razmisleka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.