Magazin
131 ogledov

S top brivnikom do urejene in poljubov željne brade

Philips brivniki Philips
Brade so "in". Da bo vaša brada polna in bo privlačila ženske poglede, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki pa jih boste še hitreje dosegli s Philipsovim brivnikom.

Čeprav so dlake na obrazu nekaj običajnega, kot denimo lasje, smo pri bradi in brkih vsi moški enkrat začetniki. Lahko tudi v zelo zrelih letih. Edino orodje, ki ga boste poleg dobrega brivnika potrebovali, je potrpljenje. Brada se namreč ne meri v centimetrih, ampak v mesecih.

Z bradami je kar nekaj dela. Zanjo potrebujete pravi brivnik, ki bo poskrbel, da vas ne bo srbela in s katerim se boste lahko brezhibno uredili. Poleg dobrega brivnika, je dobro, da uporabljajte vlažilne kreme, nikakor ne na bazi alkohola, ker ta kožo izsušuje. Obstajajo tudi različni mehčalci dlak, ki delujejo podobno kot balzami za lase. Ko jih boste uporabljali, vam bodo hvaležne predvsem vaše boljše polovice, kajti poljub bo znova mehak.

Brado seveda redno umivajte, vendar ne s šamponi, ampak z navadnim naravnim milom, ki ne vsebuje kemikalij, ki bi lahko dražile kožo. Ko boste prešli fazo srbenja, bo vaša brada izgledala neurejeno, zato jo je potrebno prirezati pri vratu, ličnicah in zgornji ustnici. Mnogi moški brado prikrajšajo previsoko, zato pazite, da se držite črte stika vratu in glave, sicer boste izgledali precej smešno. Prav tako je potrebno paziti, da je brada prirezana enakomerno v lepi krivini od enega do drugega ušesa.

Do polne brade s sušilcem za lase

Ko vam bo brada zrasla in jo boste že uredili z brivnikom, se lahko z njo malce poigrate. Če želite imeti polnejšo brado si lahko pomagate s sušilcem za lase. Tako bo vaša brada videti bolj urejena in bo imela večji volumen. Za boljši učinek lahko uporabite tudi balzam, ki ga nanesete na vlažno brado in jo nato preprosto od vratu navzgor posušite s sušilcem za lase. Ko je brada suha, spet uporabite sušilec. Tokrat ga usmerite od lic navzdol in dokončno oblikujte brado. Za boljšo obstojnost uporabite utrjevalec.

Brado lahko nosimo na tisoč in en način. Prilagodite jo svojemu tipu obraza. Nekaterim se bolj prilega kozja bradica, spet drugim bolj polna, tretji pa imajo obraz "narejen" za brke. Poskušajte iz tistega, kar vam je podarila mati narava, potegniti najbolje. Več različnih oblik brade si lahko ogledate tukaj.

Kako bo brada hitreje rasla?

Največ je odvisno od dednosti. Na rast pa vpliva tudi stres in nezdrava prehrana. V nadaljevanju si lahko prebrete nekaj nasvetov, da bo vaša brada rasla hitreje in imela večji volumen.

Prvič, mit, da bolj kot boste brili brado bolj bo rasla, žal ne velja. Za hitrejšo rast si lahko pomagate z različnimi prehranskimi dopolnili, multivitaminskimi dodatki, ribjim oljem in uživanjem biotina.

Biotin poznamo tudi pod imenom vitamin H, ki se sicer redkeje uporablja. Potreben je za normalno presnovo maščob, aminokislin in v nekaterih drugih reakcijah, ki potekajo v telesu. Med drugim ta vitamin prispeva k ohranjanju zdravih las in seveda brade.

Poleg biotina je priporočljiva tudi uporaba cinka, vitamina B (posebej B6) in magnezija. Brada vam bo hitreje rasla tudi, če boste povečali količino testosterona. In kako to storite? Ohranjajte zdravo in stalno telesno težo, zagotovite si vsaj 8 ur spanca, uživajte zdrave maščobe, omejite pitje alkohola, uživajte manj ogljikovih hidratov, več beljakovin, telesno vadbo omejite na 45 minut v enem kosu, uživajte dovolj magnezija, ki ga telo potrebuje za proizvodnjo testosterona, pogosteje seksajte …

Ko boste uredili vse, kar je zapisano zgoraj, se posvetite negovanju brade. Ne pulite si dlak, ampak brado raje božajte. Vse razcepljene dlake na konici odstrižete s škarjami, da bo dlaka zdrava.

In še zadnja stvar, ki jo potrebujete, da bo vaša brada zrasla hitreje je: potrpljenje. Kot smo omenili že na začetku članka, brada se namreč ne meri v centimetrih, ampak v mesecih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.