Magazin
32 ogledov

Saj veš, da ne lupim krompirja

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Živcarije. Če bo brez upora padla barikada pri krompirju, kdo ve, pri čem bo padla zadnja.

S ponedeljkovo porcijo solate sem se poslovila od letošnje sezone regrata, tiste rastline, zaradi katere se Slovaki menda sprašujejo, zakaj se Slovenci pasemo po travi. Hvala bogu, da je konec. Pa ne zato, ker ga ne bi marala (pa še nabiranje izvaja moja mama). Z regratom v paketu obvezno pride krompir, s krompirjem pa v življenju v dvoje enostavno nimam krompirja. Naj bo ura osem ali dvanajst zvečer, naj gre za solato ali pire, v loncu me bo vedno čakalo tistih nekaj neolupljenih krompirjev. Ko sem pred dnevi iz kuhinje sredi noči vpila, da se krompir za pire pač ne kuha neolupljen in v kosu, je nazaj v popolnoma samoumevnem tonu, ki mi je dal vedeti, da bi to lahko doumela že pred leti, priletel odgovor "Saj veš, da jaz ne lupim kompirja". Logično, da mi je dvignilo pokrov. Vem, nihče ni brez greha, in ja, če je to moj edini problem, nimam problema. To mi je, če ne drugače, jasno vsakič, ko preberem katero od zaupnih pisem žensk, ki od psihologov hočejo slišati le to, česar si nočejo priznati same.

S krompirjem v življenju v dvoje enostavno nimam krompirja.

Zadnje, ki se ga spomnim, je šlo nekako takole: Žena je potožila, da trpi, ker se mož ne more odločiti med njo in ljubico. Želi si ljubico, a se boji, da ga bo zapustila, medtem ko žena stiske ubogega reveža le stoično prenaša in upa, da se bo na koncu odločil zanjo ali vsaj zanjo in za ljubico hkrati. Ne vem, kaj bi nesrečnico spodbudilo, da bi moža brcnila skozi vrata, za njim pa na kak razmočen vrt še vse njegove stvari, a dvomim, da bo to zgolj nasvet psihologa. Mogoče bi vsak teden morala na pogovor, kakršen je prejšnji teden potekal ob knjigi Superženska je v tebi danske avtorice Anette Ellegaard. Tam bi uspešno mamo treh otrok Ladejo Košir Godina (hčerko tiste znamenite ljubiteljice knjige, ki je odkrila boga) slišala reči, da moraš biti egoističen, na kar v odnosu stavi tudi Ellegaardova. "Izmenično sva posedovalna, sebična in slabo poslušava, so pa tudi obdobja, ko se prav grdo dereva drug na drugega," piše o receptu za uspešno zvezo. In zato tak halo okrog krompirja. Če bo brez upora padla ta barikada, kdo ve, pri čem bo padla zadnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.