Magazin
149 ogledov

Samozadovoljevanje, užitek brez krivde

Postajamo vse bolj odprti, a če to temo omenimo na sobotni kavici s prijateljica Žurnal24 main
Veliko žensk se še vedno sramuje, da spoznavajo svoje telo in njegove odzive na spolne dražljaje s pomočjo samozadovoljevanja.

Užitek brez krivde
Samozadovoljevanje je priložnost, da si ponudimo užitek brez občutkov krivde. Psihoterapevt in seksolog Wilhelm Reich je dejal: "Če pacient ni sposoben z zadovoljstvom masturbirati, še ni ozdravljen in ni dokončal terapije." Reich torej pravi, da je sposobnost, da si dajemo užitek, glavni pokazatelj, ki kaže, v kolikšni meri se sprejemamo.

Sami izvor orgazma

Tantra ponuja nov pogled na samozadovoljevanje. Pri samozadovoljevanju lahko spoznamo sebe in svojo seksualnost ter se tehnik transmutacije ali zadrževanja orgazma najprej naučimo sami, šele nato pa jih preizkusimo s partnerjem. Naučite si dajati vso erotično spodbudo, ki jo želite prejemati od partnerja – potem boste lahko tudi partnerja naučili, kaj si želite. Odkrili boste, da ste vi sami izvor orgazma. Mnogi so namreč še vedno prepričani, da je njihov orgazem odvisen od partnerjeve spretnosti. Samozadovoljevanje lahko izboljša odnos s partnerjem, ker boste spoznali, da vaša zadovoljitev ni odvisna od njega – in tudi njemu bo lažje, saj se ne bo več čutil odgovornega za vašo ekstazo.

Koristi samozadovoljevanja:

  • Samozadovoljevanje lahko izboljša odnos s partnerjem, ker boste spoznali, da vaša zadovoljitev ni odvisna od njega – in tudi njemu bo lažje, saj se ne bo več čutil odgovornega za vašo ekstazo. Partner vam lahko pomaga doseči orgazem, ne more pa doseči, da ste orgazmični. 
  • Ker je kakovost vašega orgazma odvisna od vas samih, je pomembno, da spoznate, kako se giblje telo, kako se odzivajo mišice, kako ritem dihanja vpliva na doživljanje spolnosti in kako lahko orgazmične občutke okrepite in podaljšate.
  • Pri samozadovoljevanju se lahko naučite tehnik zadrževanja orgazma in njihovega kombiniranja ter ugotovite, kako vplivajo na raven vaše seksualne energije.
  • Ko boste bolje spoznali svojo spolnost in se naučili teh tehnik, boste okrepili zaupanje vase in v svojo spolno privlačnost.
  • Sproščajo se podobni hormoni kot pri običajnem spolnem odnosu, kar vas bo naredilo bolj radostne, storilne, zdrave in vam polepšalo kožo.
  • Spoznali boste, kaj vas najbolj vzburja.
  • Postali boste bolj samozavestni in manj odvisni od partnerja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.