Magazin
128 ogledov

Sandi vedel, da ga bodo sotekmovalci sovražili

survivor Anže Petkovšek
Zmaga na prvem slovenskem Survivorju mu je ušla za las. Z njim smo se pogovarjali o igri, ki jo je igral in o tem, da si želi postati naslednji Michael Jackson.

Zakaj toliko angleščine?
Če Slovenija misli, da angleščina ni pomembna, kaj naj. Takšen pač sem, tudi v Celju se tako pogovarjam s prijatelji.

No, ampak bilo jo je res veliko.
Ja, bolano ja. Tam nisem imel takšnega občutka, šele ko sem videl oddajo sem videl, koliko je je bilo. Tako se veselim, nimam kaj.

Torej si z angleščino presenetil tudi sam sebe?
Vem, da tako govorim, predvsem sem videl, da gre to ljudem na živce. Vem, da je tudi Mirela to uporabljala v Big Brotherju. Ne vem, v čem je 'fora', da jim gre to tako v nos.

Velikokrat si omenjal boga in Jezusa … Si zelo veren?
Ja, sem zelo veren. Definitivno mi je to pomagalo v tistih najtežjih trenutkih, še posebej, ko sem se spomnil na očeta in ko nisem vedel, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. To mi je pomagalo pri vseh skrbeh. Pred vsakim bojem sem molil. Tisti, ki ne verjamejo v nekaj več, so čisto nepomemben faktor.

Če sem prav razumela, si se na Survivor dobro pripravil, kajne?
Ja, sem, ja. En mesec pred odhodom na Filipine sem imel en obrok na dan. Ob 15. uri sem pojedel eno 'jufko'. Shujšal sem tri kilograme. Med Survivorjem sem želel imeti čim manj težav, ker načeloma pojem zelo veliko mesa. S tem sem se dokazal, ko sem najmanj jamral, ker sem bil resnično pripravljen. Poskusil sem tudi črve in vse te stvari, ki sem jih videl v tujih Survivorjih. Ampak v manjših količinah! Tega je bilo tukaj ogromno, sploh tistega drobovja (smeh).

Sicer si se pa tudi psihično in taktično pripravil na Survivor …
Ja, ko sem izvedel, da sem sprejet, sem pogledal filipinski Survivor in se poistovetil s taktiko dveh moških tekmovalcev. Na koncu sem prišel dlje kot oba tekmovalca, po katerih sem se zgledoval.

Si zadovoljen z zmagovalcem?
Mislim, najbolj vesel bi bil, če bi jaz zmagal, logično. Tu ne bom lagal, kot lažejo oni. Zmago privoščim v neki normalni meri. Sem pa definitivno bolj za Alena kot za Majo.

Omenil si, da si ženska ne zasluži finala. Kako to komentiraš?
Ja, rekel sem, da si definitivno te ženske na zaslužijo finala. Edina, ki si je zaslužila finale je Simona.

Kaj ti je bilo najtežje?
Biti en dan brez vode, ko sva z Alanom prekršila pravilo in sva si z vodo, ki je za pitje, sprala obraz. Takrat nisva vedela, da se to ne sme in nama je bilo žal, da so nas vse kaznovali na tak način.

Sotekmovalce si znal obračati sebi v prid in čeprav so videli, da si jih na koncu kar nekaj izdal, so se vseeno vračali k tebi. Kako si to dosegel?
Seveda, to pokaže, kakšni so oni. Vedno se vračaš k tistemu, ki je najboljši in se mu hočeš prikupiti. Hoteli so se mi prikupiti, ker sem znal igrati. Žalostno je, da je razlog, da nisem dobil naziva 'edini preživeli' ta, da sem vse premagal in se jim s tem zameril.

Nekateri so rekli, da ti zaradi igre v Survivorju v resničnem življenju ne gre zaupati. Kaj praviš?
To pove vse o njih. To je igra. Realno življenje ne more biti televizija. Zato se ji reče 'tell-a-vision', kar pomeni, da poveš neko iluzijo, predstaviš določeno sliko. Televizija ni resnično življenje! Če pa oni meni ne zaupajo, pokaže, da oni niso vredni zaupanja. Jaz njim nisem nič zameril.

Bi po tem, ko si videl oddaje, naredil kaj drugače, če bi lahko prevrtel čas nazaj?
Če hočeš priti do finala, po svoji volji, kot sem prišel sam, moraš nože zarivati v hrbte. Nič ne bi spremenil. Ampak očitno se moraš v tej igri držati nazaj in upati, da boš zmagal. Sam sem se odločil za drugačno igro in na to sem pripravil tudi domače, pripravil sem jih na to, da me bodo sotekmovalci zasovražili. Vedel sem, da bo točno tako (smeh).

Kako boš izkoristil prepoznavnost?
To je bil prvotni namen, da sem se odločil za Survivor. Sem na začetku kariere, delam glasbo, ukvarjam se z igralstvom, manekenstvom. Že v šovu sem povedal, čeprav tega niso prikazali, da želim uresničiti željo fantku v meni, željo po tem, da ga vidi in sliši cel svet. Želim si, da bi me občudovali kot so občudovali Michaela Jacksona. Mogoče je napaka, da si to želim, ampak tako je.

Aneta je povedala, da ti je bila ona najbolj všeč od žensk. Je tu kaj več?
Za pogovor mi je bila najbolj všeč. Všeč mi je njen pogled na svet, njeno razmišljanje o karieri, kot mati. Še vedno sem tega mnenja.

Komentarjev 1
  • titty 13:23 06.december 2016.

    Sandi! Jurij je tisti, ki je mislil, ti si pa njegovo taktiko "uresničeval" na najbolj možen podel način. Naj ti bo že enkrat jasno, da brez Jurija bi ti bil že davno davno doma, niti v poroti ne bi sedel.