Magazin
23 ogledov

Sanjski otok na dražbi

otok Shutterstock
Recesija je prizadela tudi Italijo. In to celo do te mere, da je prisiljena prodati sanjski otok z rožnatim peskom.

Italijansko sodišče bo tako najboljšemu ponudniku prodalo sanjski otok Budelli, ki je znan predvsem po znamenitem rožnatem pesku. Začetna cena za otok, ki je del arhipelaga Maddalena med Sardinijo in Korziko, je 2,9 milijona evrov, poroča STA.

Kvadratni kilometer velik otok je bil doslej v lasti neke milanske nepremičninske družbe, ki je šla v stečaj. Sodišče na Sardiniji pa je odločilo, da gre njeno premoženje, vključno z otokom, na dražbo. Ponudbe lahko potencialni kupci oddajo do 1. oktobra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Predsednik naravnega parka, katerega del je otok, Giuseppe Bonanno zaradi prodaje ni zaskrbljen. Zaradi strogih naravovarstvenih pravil v parku namreč ni dovoljeno graditi, zato gradnja vile ali hotela na otoku, tudi če bo lastnik zasebnik, ne bo dovoljena. Trenutno na otoku sicer stoji le manjša hiška, namenjena upravniku.

Otok je sicer zaslovel, potem ko ga je italijanski režiser Michelangelo Antonioni prikazal v filmu Rdeča puščava. Rožnato barvo pa pesku, po katerem se bo lahko sprehajal novi lastnik, dajejo drobni delci školjk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.