Magazin
31 ogledov

Sankajo se tudi z letalom

Na Eurosanku ekipe iz vse Slovenije presenečajo z izvirnimi idejami za doma nare Žurnal24 main
Na Pokljuki si lahko danes opoldne ogledate odštekan slalom.

Športno društvo Pokljuka v sodelovanju s Tonetom Fornezzijem - Tofom vabi tako udeležence kot gledalce na "najatraktivnejši slalom v zgodovini slovenstva". Če želite javnosti predstaviti "atraktivno doma izdelano drseče vozilo, ki zmore na zmerni strmini brez dodatne tehnične pomoči, zgolj s pomočjo gravitacije in sile prostega pada ter človeškega dejavnika prevoziti štiri slalomska vratca", potem imate čas še do 11.30. Pol ure pozneje se že začne tekmovanje.

Da v EU ne bi nasankali
"Ideja je bila ponuditi zanimivo in drugačno prireditev, Tof pa je prišel z zamislijo o posebnem sankaškem tekmovanju. Takrat še nismo bili v Evropski uniji in smo z imenom Eurosank želeli sporočiti tudi, da upamo, da bodo politiki premogli dovolj pameti, da v Evropi ne bomo nasankali," o ozadju že sedme izdaje Eurosanka pove vodja prireditve Tomaž Šušteršič. Čeprav prireditve sprva niso namensko povezovali s pustom, je ravno ta čas pripomogel k večji pisanosti in domiselnosti odštekanih vozil, pojasni Šušteršič in doda: "Vedno se najde tudi kakšna ekipa z aktualnim političnim sporočilom. Lani smo tako imeli patrije."

Dvesto evrov za pet minut
Vsakič se prijavi od 10 do 15 ekip, v katerih je lahko največ 20 ljudi. "Nekateri imajo res velike skulpture, ki jih je težko pripeljati do proge, spet drugi uprizorijo kak šov. Idej nikoli ne zmanjka," razloži sogovornik. Doslej so se ekipe po progi med drugim spuščale že v tramvaju, galeji, policijskem čolnu, letalu in bivaku. Za zmago morajo tekmovalci v petih minutah prevoziti vsa štiri vratca, najboljšo ekipo pa določi komisija na podlagi točkovanja, ki ga opravljajo tekmovalci sami. Glavna nagrada je 200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.