Magazin
165 ogledov

Sardinija: sredozemski Karibi

Prepričata tudi barvitost in raznolikost. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Sardinija. Otok peščenih plaž, neokrnjene narave in hkrati tudi prestiža.

Raznolikost
Turkizno morje, številna arheološka najdišča, bogata kulinarika in ugodno podnebje – vse to je združeno na Sardiniji, ki ji pravijo tudi sredozemski Karibi.

Pot je dolga
Najugodnejša pot do Sardinije je, če se odpeljete do italijanskega pristanišča Livorno in greste naprej s trajektom. Livorno je od Ljubljane oddaljen približno šest ur vožnje, za cestnine pa boste odšteli okoli 30 evrov (po podatkih AMZS).

Najlepši del Sardinije je Costa Smaralda, kjer imajo svoje luksuzne vile tudi številni hollywoodski zvezdniki – vsako leto tam letujeta Katie Holmes in Tom Cruise, z jahto se pripelje Paris Hilton, svoj košček raja pa sta tam našla tudi italijanski premier Silvo Berlusconi in Roman Abramovič, ki imata v lasti najprestižnejši vili na Sardiniji.

V kabini ali na tleh

Cene ladijskega prevoza iz Livorna do Sardinije se precej razlikujejo. Če imate majhne otroke, priporočam najem kabine, sicer je dovolj že rezervacija sedežev na ladji. Avanturisti lahko prihranite nekaj evrov, če kupite samo vozovnico in pot preživite kar na ladijskih tleh.

Dobrodošla italijanščina
Sporazumevanje z domačini je, če ne znate italijansko, precej težavno, saj le redki obvladajo angleščino. Sardinija je zelo raznolik otok, tako da bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji navtičnega turizma in luksuza kot ljubitelji narave in kampiranja.

Ladijski prevoz od 83 evrov na osebo
Cena povratne vozovnice Livorno–Olbia:

  • odrasla oseba, avtomobil in kabina: 102 evra, par: 198 evrov;
  • odrasla oseba, brez vozila, brez kabine: 83 evrov, par: 132 evrov;
  • štiričlanska družina (otroka, stara manj kot 12 let) + avtomobil + kabina: 190 evrov, brez kabine 140 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.