Magazin
89 ogledov

Sašo še vedno ne ve, kdo mu je to zakuhal

Sašo Kremič Masterchef
Šov MasterChef Slovenija je moral zapustiti 29-letni Domžalčan Sašo Kremič, ki bo kmalu zapustil Slovenijo.

Kako zadovoljni ste s svojim nastopom v šovu?
Načeloma sem z nastopom zelo zadovoljen, saj sem sebe videl kot neki najšibkejši člen med sotekmovalci. Nekateri so kuharji ali pa imajo v primerjavi z mano veliko več izkušenj. Kuham namreč le trikrat na pol leta, kar ni veliko.

Zakaj ste se prijavili v šov?
Nisem se. Poklicali so me s POP TV-ja. Očitno me je prijavil nekdo drug, kdo je to bil, še vedno nisem izvedel.

Pa bi radi vedeli, kdo vam je to zakuhal?
Vseeno mi je. Bila je lepa izkušnja. Na začetku sicer tega izziva nisem želel sprejeti, po nekaj klicih in prepričevanju, pa sem privolil. Če se je že ponudila priložnost in sem trenutno brezposeln …

Zakaj ste tako dolgo oklevali s privolitvijo? Le zaradi pomanjkanja izkušenj?
Ja, zavedam se, da nimam znanja, da bi kuhal na televiziji in pred kamerami. Če greš v takšen šov, potrebuješ znanje, da imaš odgovor na vprašanja. To je le MasterChef in ne oddaja Učimo se kuhati.

Če se malo pošalim ... Lahko bi rekli, da ste imeli za zmago dobre možnosti, glede na to, da je tudi lanskoletnemu zmagovalcu ime Sašo in tudi on je po poklicu frizer …
To mi je bilo tudi malo smešno. Na to so me opozorili prijatelji. Ne gledam namreč televizije, ker je ogromno negativnih informacij in se temu izogibam. Tudi MasterChefa nisem gledal in nisem vedel, kako bo stvar potekala.

Ste po prvih komentarjih žirije na izločitvenem testu, ko ste morali v 30 minutah iz izbrane sestavine pripraviti poljubno jed, pričakovali, da boste vi izpadli? Tomaž je bil presenečen, da ostaja …
Gledal sem prvo oddajo in oddajo, v kateri sem izpadel, ravno zaradi tega, ker je bil Tomaž v čakalnici nad sabo zelo razočaran. Vprašal sem ga, ali je namenoma povozil okus glavne sestavine (piščanca), ki bi se morala najbolj občutiti. Še vedno sem mnenja, da je bilo moj tartuf, mojo glavno sestavino, možno bolj okušati. Izjave žirantov so bile, če mene vprašate, kontradiktorne. MasteChef kuhinja ni le MasterChef kuhinja, ampak tudi malo drugačna kuhinja.

Tomaž je priznal, da je to storil namenoma. Je kdaj na glas povedal, da želi ven?
V čakalnici je rekel, da je to storil namenoma, ker naj bi jaz imel zelo veliko željo ostati v šovu. Vsi so vedeli, da bom, ne glede na to, kako daleč bi prišel v šovu, ostal v svojem poklicu .... Mislim, da je šel Tomaž, ki je kuhar, naprej, ker je v teh 30 minutah uporabil več tehnik kuhanja. Načeloma se strinjam s sodniki. Glede na nalogo, ki sva jo imela, pa sta si bila rezultat in njihova odločitev kontradiktorna.

Kdo je vaš favorit?
Darko in Matej. Z Darkom sva bila en mesec in pol sostanovalca. Veliko sva se pogovarjala o osebnih zadevah. Zanj stiskam pesti, ker ima bolno hčer. Zanimivo je tudi, kako lahko takšen velikan z ogromnimi prsti na krožniku zlaga takšne detajle. Drugi favorit pa je Matej, ki me spominja name pri sedemnajstih letih. Je zelo osredotočen na poklic, za katerega se je odločil. Treba se je zavedati, da so to malo zaničevani poklici. Kuhar sicer ne več, saj so ga mediji povzdignili, frizerstvo pa še vedno spremlja ogromno stereotipov. Da smo malo manj pametni, gej … V tujini je ta poklic bolj cenjen.

Vas mika tujina?
Ko se je začelo snemanje šova, sem dobil ponudbo. Konec maja se selim v London.

Kako ste prišli do te službe?
Aktiven sem na družbenem omrežju, ki je namenjeno le frizerjem. Tam objavljam svoja dela. Imam občutek, da je pri nas več zavidanja, v tujini te pa cenijo. To opažam pri komentarjih.

Kakšna je razlika v plačah?
Tedenska plača v Londonu je višja, kot bi jo pri nas – kot ambasador neke znamke – dobil na mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.