Magazin
4966 ogledov

Se bo Slavko Bobovnik zdaj vrgel v politiko?

Slavko Bobovnik Mediaspeed
V zadnjih Odmevih je pojasnil tudi, kaj bo počel po upokojitvi.

Slavko Bobovnik je včeraj zadnjič, v družbi Rosvite Pesek in Igorja Berganta, vodil Odmeve. Z letom 2019 namreč odhaja v pokoj, s televizijskih ekranov pa se bo dokončno poslovil zadnji dan v letu, ko bo vodil oddajo Silvesterski pozdrav. 

Ob njegovem odhodu so na nacionalni televiziji pripravili posebne Odmeve, ki so bili na koncu posvečeni njegovi dolgoletni novinarski karieri. Navedli so, da je za njim kar okoli 3000 osrednjih informativnih oddaj, t. j. dnevnikov ali odmevov. Novinarsko pot je začel na lokalnem radiu Radlje še kot gimnazijec, uveljavil se je kot poročevalec s Koroškega in 1981 postal prvi koroški televizijski dopisnik.

Slavko Bobovnik Odhaja v pokoj Magazin Slavko Bobovnik zadnjič vodi Odmeve

Kmalu ni poročal več le s Koroške, ampak je poročal s središča dogajanja. Ko je začela propadati Jugoslavija, je poročal s Kosova. Ko je bil izdan napad na Slovenijo, se je javljal iz Zagreba. Nobene predsedniške ali parlamentarne volitve niso minile brez njegovih soočanj. Nikoli ni bil na mestu urednika.

Tudi potem, ko je prevzel voditeljstvo osrednjih informativnih oddaj, se je vračal domov v Radlje. Na vprašanje kolegice Rosvite Pesek, ali ga kot zvedznika TV Ljubljana nikoli ni premamila, je odgovoril: "Tam so vsi moji, vsaj do nedavnega so bili."

Slavko Bobovnik Magazin Izvedeli smo, kdo bo namesto Bobovnika vodil Odmeve

Priznal je, da bo pogrešal gledalce, kolege in voditeljsko mesto, in na vprašanje, ali se bo morda sedaj vrgel v politiko, odgovoril, da bi morali to vprašati tiste, ki polnijo strani rumenega časopisja. Poudaril je, da je bil ves čas zvest novinarskemu cehu in tudi v prihodnje bo tako. "Nikoli ne reci nikoli, a mislim, da bo držalo, da ne bom poskušal v politiki," je dejal in priznal, da so ga tja sicer že večkrat vabili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Spark 17:27 29.december 2018.

    [ Z letom 2019 namreč odhaja v pokoj, ... ] Končno ! Očiščenje.

  • Avatar Leon
    Leon 14:01 29.december 2018.

    Narcisoidnost je njegova težava . Lahko pa gre za osebnega napovedovalca Pahorja z delovnim naslovom I FEEL SLOVENIA .

  • jezero 10:19 29.december 2018.

    Iz Odmevov bo morala izginiti Rosvita.