Magazin
452 ogledov

Se lahko razmerje v drugo obnese?

par, razmerje, ljubezen Shutterstock
Obnovljeno razmerje je dvorezen meč. Lahko je samo podaljševanje trpljenja in obuditev starih prepirov, ki vam parajo živce, lahko pa je začetek povsem novega razmerja, ki je še lepše in še bolj trdno.

Obnovitev zveze z bivšim partnerjem na začetku prinaša olajšanje in konec trpljenja. Ker sta se zelo pogrešala, so vajini dnevi sprva polni ljubezni in romantike, a kmalu ugotovita, da še vedno obstajajo nerešeni problemi ter da je medtem nastalo že ogromno novih. A pogrešanje nekoga še ne pomeni, da je bila ta oseba prava za vas. Čeprav sta v prvih tednih po obnovljeni zvezi v devetih nebesih, bo druga prekinitev zveze bržkone še bolj boleča.

"Menim, da razmerje v drugo ni ravno najboljša poteza," pravi Jill Goodhew, specialistka za razmerja. "V razmerje je potrebno vlagati veliko več kot prej, zaupanje je ključno. Predelati morata, zakaj sta se prvič sploh razšla, ter zakaj se prvič ni izšlo."

Če si data novo priložnost ...

Če pa se kljub prigovarjanju prijateljev, da obnovitev zveze ni rešitev, odločita, da si bosta dala drugo priložnost, najprej pretehtajta razloge, zakaj. To je zelo pomembno, saj se morata za dobro delovanje "nove" zveze, znebiti odvečne prtljage iz "stare". Vprašajta se: Zakaj nista šla vsak svojo pot? Želite partnerja nazaj samo zato, ker si je našel nekoga drugega? Si želite obnoviti zvezo, ker menite, da samski niste srečni? Kaj vaju je na samem začetku pripeljalo skupaj in zakaj sta šla narazen?

"Nerealistično je pričakovati, da bo razmerje v drugo boljše," pravi Goodheweva. "Da se bo obneslo, se morata spremeniti. Preučiti morata, kaj je šlo narobe, ter se potruditi, da ne bosta ponavljala istih napak. Potem imata dobre možnosti, da vama uspe. Za nekatere pare je to nekaj najboljšega, kar se jim je zgodilo."

Neprestano komunicirajta

Zelo pomembno je, da se ves čas pogovarjata, bodita potrpežljiva in se poslušajta. Bodita povsem odkrita drug do drugega, predvsem pa stvar rešita takoj in problema v naslednjih prepirih ne omenjajta več.

Ne hitita

Zvezo začnita znova. Ne se takoj preseliti skupaj, če je bilo tako pred koncem razmerja. Raje hodita na zmenke in občasno prespita drug pri drugem. Stvari počnita drugače kot prej, sicer bosta zapadla v enako rutino. Obiščita nove restavracije, najdita si skupen hobi in skupni čas preživljajta na nov način.

Ne prenaglita se

Obnavljanje zveze ni čas za zaroko ali za ustvarjanje družine. V prvem letu ne sprejemajta velikih odločitev. "Novemu" razmerju dajta čas in ga možnost, da postane še globlje kot prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.