Magazin
5 ogledov

Še več 'najboljših služb na svetu'

Avstralci bi radi k lepotam Velikega koralnega grebena zvabili več obiskovalcev. Žurnal24 main
Turistični urad avstralske zvezne države Queensland je konec minulega tedna sporočil, da išče še štiri prijatelje za delo na Velikem koralnem grebenu.

Štirje izbranci (pravzaprav en izbranec in trije njegovi prijatelji) bodo 34-letnemu Britancu Benu Southallu, "oskrbniku" Hamilton Islanda, pomagali pri raziskovanju na stotine otokov Velikega koralnega grebena. V Queenslandu želijo tako uspešno promocijsko kampanjo, ki naj bi število rezervacij za počitnice na Velikem koralnem grebenu zvišala za od 15 do 20 odstotkov.

Preveč dela za enega
Britanec Southall sicer že od začetka julija uživa na otoku Hamilton in svoje "sanjsko" življenje popisuje na blogu, ki pa naj ne bi dosegel velikega odziva. Southall je v blogu med drugim zapisal, da je raziskovanje na stotine otokov Velikega koralnega grebena prevelika naloga za enega samega človeka. Oblasti Queenslanda so se zato odločile, da razpis za "najboljšo službo na svetu" razširijo še na štiri ljudi. Srečnega zmagovalca bodo po besedah premierke te avstralske zvezne države Anne Bligh izžrebali naslednji mesec, s seboj na idilično otočje Whitsunday pa bo lahko popeljal še tri prijatelje po lastni izbiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.