Magazin
56 ogledov

Sedem razlogov, zakaj ženske hlinijo orgazem

seks, strast, zgodbica, erotika, orgazem Shutterstock
Videti je srečna in tudi slišati je tako. Vzdihuje, kot da ji je pravkar nebeško prišlo. Pa ji je res? Morda pa le hlini, a zakaj? Berite naprej.

Nočejo poškodovati vašega ega
Veliko žensk preprosto ne želi slišati vprašanja, zakaj ji ni prišlo. Kajti veliko žensk težko doživi orgazem in si ga niti ne želijo vedno. A to ne pomeni, da ženska ne uživa v seksu, le da na orgazem gleda drugače – ta ni ključen za uživanje v seksu. Včasih potrebuje eksploziven orgazem, včasih pa si želi samo intime. A ker moški na to gledajo drugače, se je lažje pretvarjati.

Preveč je zadržana in se boji, da bo izgubila nadzor
Če je vedno urejena, ima popolno službo in popolno življenje, se morda boji, da bo izgubila nadzor, če se bo povsem prepustila seksu in zares doživela orgazem. "Veliko žensk noče, da bi jih kdo videl, kako se brez nadzora prepustijo trenutku in povsem enako je pri seksu," pojasnjuje dr. Ava Cadell, ki je tudi avtorica knjige Sexy Little Book of Oral Pleasure (Majhna seksi knjiga oralnega užitka, op. p.).

Strah pred nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi
Kadar žensko skrbi zanositev ali spolne bolezni, se zelo težko sprosti in preda užitku, zato posledično tudi ne bo doživela orgazma. Lažje je, če ga preprosto zaigra. Moški situacijo lahko rešite tako, da si nadenete kondom, saj se bo partnerica tako bolj sprostila.

Še nikoli ni doživela orgazma
Za razliko od moških, ki imajo precej lahek dostop do penisa, so ženske kar nekaj časa lahko zmedene glede svojega telesa. Moški orgazem spoznajo, še preden prestopijo šolski prag, pri ženskah pa se to lahko zavleče za več let. Veliko žensk sploh ne ve, kako se pripeljati do orgazma, kaj šele, da bi to storil kdo drug. Zato se svoji partnerici dobro posvetite s prsti in jo spoznajte z velikim O-jem.

Počuti se krivo
Na drugi strani pa so ženske, ki se znajo zelo dobro zadovoljiti same, a ne vedo, kako bi to delile s partnerjem. Mnoge se bojijo, da bodo izpadle čudaške ali da jo bo partner imel za nimfomanko, če se bo sredi seksa s prsti zadovoljila kar sama. Morda pa celo ne zna prejemati orgazma, ker je bila vedno vajena, da je zanj poskrbela sama.

Pričakuje, da se ji (spet) ne boste posvetili, kot je treba
Problem je lahko tudi, če se je lotevate na napačen način. Če je vaša bivša dobesedno vreščala, ko ste pritiskali na prave tipke, to še ne pomeni, da bo z novo partnerico enako. Vse ženske so si različne oziroma imajo različna telesa. Vzemite si čas in dobro spoznajte njenega, sicer ji ne preostane drugega kot hlinjenje.

Hitro hoče zaključiti
Redna služba, otroci in skrb za gospodinjstvo so stvari, ki izčrpajo vsako žensko. Ob vsem tem pozabijo nase in na užitke. Ko se končno znajdeta v postelji, želi hitro opraviti s seksom, saj se ji mudi oprati perilo. Ali pa je preprosto jezna na vas, ker ga niste oprali vi, in vas hoče prikrajšati za užitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.