Magazin
17 ogledov

Seks je najpomembnejše "opravilo"

seks ljubezen partnerja erotika poljub Žurnal24 main
Od vseh aktivnosti, ki jih dnevno počnemo, seks močno prednjači.

Raziskovalci na univerzi Canterbury na Novi Zelandiji so ugotovili, da seks odraslim ne prinaša le največjega užitka, temveč jih naredi srečnejše, ima največ pomena in jim je najljubše dnevno opravilo.

Ko je raziskovalce zanimalo, katere aktivnosti v največji meri izpolnjujejo ljudi, so določene osebke nenapovedano kontaktirali trikrat na dan. Preko mobilnih telefonov so jih s SMS sporočilom vprašali, kaj trenutno počnejo in kako bi aktivnost ocenili po štirih kriterijih – koliko jih zadovoljuje, koliko so z njo zaposleni, koliko jih osrečuje na splošno in koliko ima pomena.

Vprašani so izvajali trideset različnih aktivnosti, odgovorili pa skoraj vedno. Seks je bil na prvem mestu v vseh kategorijah. Druge aktivnosti so bile glede na kriterije različne. Nekomu je bilo pitje na drugem mestu po užitku, pristalo pa je šele na deseto mesto po pomenu. Najmanj sreče ljudem prinaša bolezen, vendar jih bolj zaposluje kot umivanje, oblačenje in podobno. Facebook je imel najmanj pomena, vendar je pristal na 24. mestu glede zadovoljstva. Čeprav se večina pritožuje nad službo, jo imajo raje kot študij, čeprav jim je slednji dvakrat bolj pomemben.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:30 27.november 2012.

    Tole so moral pa sigurno eni težki znanstveniki pogruntat po 20-letni raziskavi. Pa saj to je tako epohalno odkritje , da zasluži Nobela . Lahko objavite še kakšen bolj kretenski članek. Evo naslova: Človekova največja potreba je zrak in s ...prikaži več tem dihanje . Mislim , da se bi dalo napisati dober članek.