Magazin
58 ogledov

Seks ni samo seks

Kratka zabava ali kaj več? Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Veliko žensk misli, da moškim (priložnostni) seks ne pomeni nič. A seks tudi za moške običajno ni samo seks.

Domneva, da moški seksajo samo zaradi seksa, razjeda mnogo žensk, čeprav najbrž med njimi ni nič manj takšnih, ki to počnejo enako. Da seksajo samo zaradi seksa. A to je le še eden od mitov, ki ne držijo. Tudi strokovnjaki pravijo, da se ženske o moških in seksu zelo motijo. Seks naj bi bil za nekatere moške zelo pomemben in moški seksa ne jemljejo kot nekaj, kar se zgodi mimogrede in je že naslednje jutro vrženo v smeti pozabe. Raziskave so pokazale, da je za moške in ženske spolnost bolj zadovoljujoča, če seks jemljejo kot del (bolj ali manj obvezujočega) razmerja. Ravno zato naj bi najbolje in najpogosteje seksali poročeni pari, pri katerih ni dvoma, da so v resnem in obvezujočem razmerju. To pove veliko o pomanjkljivostih priložnostnega seksa, pojasnjujejo strokovnjaki.

V upanju na kaj več
Ena od raziskav je pokazala, da so moški in ženske, ki se spuščajo v enonočne avanture, enako resni glede seksa in razmerij. 50 odstotkov žensk in 52 odstotkov moških, ki so se šli seks za eno noč, je povedalo, da so to naredili tudi v upanju na daljše in globlje ljubezensko razmerje. Pri eni tretjini se je po slučajni skupni noči resnejše razmerje tudi v resnici razvilo. Nikoli torej ne mislite, da je moškim vseeno in da niso romantični, zaključujejo strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.