Magazin
67 ogledov

Seksajte vsaj dvakrat na teden

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Spolnost močno vpliva na naše zdravje, najbolj zdravi pa bomo, če bomo spolno aktivni dvakrat tedensko.

"Ni pomembno samo telesno ali duševno zdravje, ampak tudi spolno zdravje," poudarja Irena Rahne-Otorepec, specialistka psihiatrije, ki se ukvarja z zdravljenjem težav na področju spolnosti. Seks namreč poleg razmnoževanja omogoča intenzivno sprostitev, dobro počutje in bolj kvaliteten partnerski odnos.

 

Moški najpogosteje iščejo pomoč zaradi težav z doseganjem ali vzdrževanjem erekcije ter zaradi prezgodnjega izliva, ženske pa zaradi pomanjkanja želje ali interesa do spolnosti ter zaradi bolečin pri spolnih odnosih.
Irena Rahne-Otorepec

V veliki meri je zaslužen tudi za to, da je naš imunski sistem bolj okrepljen, ugodno vpliva na srčno-žilni sistem, prinaša pa tudi ugodne učinke na zmanjševanje notranje tesnobe. Do tega pridemo z redno spolno aktivnostjo, kar pomeni dvakrat tedensko, pravi Rahnetova. "Raziskave so pokazale, da pogostnost spolnih odnosov prinaša večje zadovoljstvo s psihičnim zdravjem, prav tako izboljšuje kvaliteto partnerskih odnosov. Z redno spolno aktivnostjo ugodno vplivamo tudi na funkcionalnost spolnih organov."

 

Do zdravja tudi z igračkami

K zdravi in boljši spolnosti pripomorejo tudi erotične igračke. Nada Krivokapić Črešnik iz Red Shopa meni, da bi morala vsaka ženska imeti japonske kroglice, saj te ne nudijo le užitkov, temveč krepijo vaginalne mišice.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Priporočam, da dame s kroglicami delajo keglove vaje. Če je mišica ohlapna, ni dobrih orgazmov, posledica pa je lahko tudi urinska inkontinenca."

Kondomi so nujni pri zdravi spolnosti, prav tako vlažilni gel, če je nožnica večkrat suha.
Nada Krivokapić Črešnik

Moški pa bi morali za zdravje skrbeti z vibracijskim masažnikom prostate. "Ob redni uporabi se lahko odpravi bolezensko stanje prostate, predvsem pa se za 80 odstotkov izboljša spolnost."

A največji učinek erotičnih igračk je takrat, ko jih uporabljamo v dvoje, saj raziskave niso potrdile, da ima masturbacija toliko ugodnih vplivov kot spolnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.