Magazin
31 ogledov

Sendvič praznuje 250. rojstni dan

sendvič Shutterstock
Najbolj priljubljena in razširjena jed letos praznuje 250. obletnico.

Pred 250 leti je v britanskem mestu Sandwich (Sendvič, op. p.) tamkajšnji grof izumil danes zelo priljubljeno in razširjeno jed – sendvič. Grof Sandwich John Montagu, ki je bil navdušen kvartopirec, je neko noč med igro zahteval rezino govedine med dvema popečenima rezinama kruha, da bi lahko nemoteno nadaljeval z igro. Legenda pravi, da so si drugi igralci kmalu zaželeli "isto kot Sandwich", po čemer je slavni obrok dobil svoje ime.

250. obletnico "izuma" so v mestu včeraj proslavili s tekmovanjem v pripravljanju sendvičev ter z glasbo, ki je bila po godu četrtemu sandwiškemu grofu. Trenutni grof pa je pripravil tudi veliko kosilo, na katerem so gostom postregli s sendviči.

Legenda je sicer zanimiva, a vendar zgodovinarji dvomijo v njeno resničnost. Sendvič naj bi namreč poznali že dolgo pred 18. stoletjem, kar pa meščanom ne vzame veselja do proslavljanja svojega lokalnega junaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.