Magazin
165 ogledov

Šest najdražjih jedi na svetu

burger
1/6
Žurnal24 main
S čim si želodce polnijo bogataši? Med drugim tudi z morskim karijem, ki stane 2.450 evrov. Predstavljamo šest zelo dragih jedi.

Hamburger za 225 evrov

Če ste si slučajno zaželeli najdražjega hamburgerja na svetu, potrebujete le polno denarnico in letalsko vozovnico do New Yorka. V restavraciji Serendipity 3 boste za hamburger, ki so ga poimenovali Burger Extravagant, odšteli 225 evrov. Polpet je narejen iz japonske govedine wagyu, ki jo marinirajo v maslu belih tartufov, dodana sta tudi rezina sira montgomery cheddar in pečeno prepeličje jajce. Hamburger postrežejo z maslom belega tartufa in kaviarjem, kruhova bombica je posuta z zlatimi lističi. Seveda za razkošno zaključen obed poskrbi tudi zlat zobotrebec, posut z diamanti.

Pica za 1.834 evrov

Ljubitelji pice si najdražjo lahko privoščijo na Malti, natančneje v piceriji Margo's. Pico. Stane več kot 1.834 evrov, treba pa jo je naročiti en teden vnaprej. Pica poleg prvovrstnih organsko pridelanih sestavin med drugim vsebuje 100 gramov belih tartufov, lastnik pa dobiček od vsake prodane pice donira v dobrodelne namene.

Juha za 145 evorv

Najdražjo juho lahko petičneži pokusijo v londonski restavraciji Kai Mayfair. Tudi za to jed veljajo le naročila pet dni vnaprej, sestavljena pa je iz mesa morskega psa, školjk petrovo uho, japonskih gob, morskih kumar, šunke, piščančjega mesa, svinjine in koreninice ginseng. Za skodelico juhe je treba odšteti okoli 145 evrov.

Kari za 2.450 evrov

Prav tako v Londonu, v restavraciji Bombay Brasserie, ponujajo najdražji kari. Krožnik z imenom The Samundari Khazana krasi z zlatom prevlečen velik škotski jastog. Tudi tu ne manjkajo tartufi, kaviar, školjke in votla prepeličja jajčka, prav tako polnjena s kaviarjem. V prestižni pojedini lahko uživate za skoraj 2.450 evrov.

Hod dog za 110 evrov

Za najdražji hod dog, ki stane okoli 110 evrov, se je treba odpelajti v Sacramento. V Capitol Dawgu postrežejo takšnega s pravo italijansko zeliščno fokačo z oljčnim oljem, popečeno na maslu belega tartufa, prav posebej za njih narejeno govejo klobasico, ovito v svinjsko črevo, posuto s prekajenimi jabolčnimi koščki, mlado špinačo, koščki paradižnika, brusnicami in izbranim sirom, prelito s česnovo majonezo in balzamičnim kisom. Pohvalno je, da tudi v tej restavraciji tretjino denarja od prestižnega hod doga podarijo v dobrodelne namene.

Sladoled za 19.000 evrov

Restavracija Serendipity 3 v New Yorku pa na svojem meniju ponuja najdražjo sladico. Čokoladni sladoled haute stane več kot 19.000 evrov in vsebuje mešanico 28 najboljših vrst kakava, med njimi tudi 14 najdražjih vrst na svetu. Okrašen je z jedilnimi zlatimi lističi in serviran v zlatem kozarcu. Ker zlata še ni dovolj, dame skupaj s sladico dobijo 18-karatno zlato zapestnico z diamantom. Seveda se zlato-čokoladna ekstaza je z zlato žličko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.