Magazin
27 ogledov

Sestavine za večje posteljne užitke

Če bi radi spet občutili prijetni drget ob njegovem dotiku, v svojo prehrano vne Žurnal24 main
Se vam zdi, da s partnerjem premalo seksata? Za večje posteljne radosti lahko poskrbita že z vnosom nekaj preprostih sestavin v vašo prehrano.

Pogosto se zgodi, da v dolgoletnih zvezah upade zanimanje za seks. "Veliko žensk občasno občuti upad želje po seksu, tudi če so v varnih zvezah. Nizek libido je eden najpogostejših seksualnih problemov," pojasnjuje strokovnjakinja za seks in specialistka za psihoseksualne težave Catherine Hood.

"Veliko parov izgubi ta občutek, ker ne posvečata dovolj časa drug drugemu. Preživljanje časa skupaj in uživanje v družbi drug drugega bo okrepilo vez med vama. Prižgite svečke, odprite steklenico vina in uživajte v romantični večerji," svetuje Hoodova.

Vendar pa naj ne ostane le pri tem. Pri tej težavi si namreč lahko včasih pomagate tudi z nakupom pravih živil. Če bi radi spet občutili prijeten drget ob njegovem dotiku, v svojo prehrano vnesite ingver, jejte zelenjavo, predvsem paradižnik, špinačo in ohrovt, oreške, kot so mandlji, orehi in indijski oreški, bučna semena ter čili, pijte pa črno vino. Vsa ta živila poživljajo krvožilni sistem in izboljšujejo prekrvavljenost, zaradi česar boste bolj občutljivi na dotik.

Strast pa lahko poživite tudi s sadjem, in sicer so borovnice polne antioksidantov, ki povečujejo vzdržljivost in tako podaljšujejo vaše užitke. Banane pa so afrodiziak, saj so polne kalija in vitamina B, ki pomaga pri proizvodnji spolnih hormonov.

Bi radi občutili ponovno zaljubljenost? Potem je odgovor na dlani. Čokolada, bogata s kakavom, namreč vsebuje snov feniletilamin, ki jo naš organizem proizvaja, ko se zaljubimo. Sladko lepljivi med pa bo zaradi vsebnosti bora in vitamina B pomagal vašemu telesu pri koriščenju spolnih hormonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.