Magazin
22 ogledov

Skok v preteklost turizma

portorož portoroz.si
Dnevne temperature okoli 25 stopinj Celzija in še vedno dokaj toplo morje – na slovenski obali ima 21 stopinj Celzija – so dober razlog za kratek jesenski oddih na morju.

Izlet na morje pa lahko popestrite z obiskom razstave, ki jo bodo v soboto odprli v nekdanji poslovni zgradbi Droge v Portorožu.

Ta nori Portorož

Razstava prikazuje razvoj portoroškega turizma; od zdraviliškega, kopališkega, zabaviščnega, kongresnega in sprostitvenega ter igralniškega turizma do današnje mešanice vsega tega. Med drugim vas bo razstava popeljala v igralnico hotela Palace, njegovo kristalno dvorano in celo v spalnice s pohištvom iz leta 1910. Del razstave je z mivko na tleh spremenjen v portoroško plažo, na kateri se lahko nostalgično spominjate modelov kopalk, kopalnih torb, slamnikov, sončnih očal in še česa, kar nas je nekoč spremljalo na morje.

Ogledali si boste lahko tudi, kako so se spremenili turistični pripomočki, kot so fotoaparati, tranzistorji, čutarice, potovalni likalniki in pribor za osebno higieno, turistični propagandni material, spominki in še kaj. Vstopnina je pet evrov, za otroke tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.