Magazin
32 ogledov

"Skoraj že prevelik festival"

Festival bo odprla osemčlanska zasedba Burn out punks. (Foto: Gledališče Ane Mon Žurnal24 main
Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, bo letos doživel že 13. izvedbo. Odprl se bo punkovsko.

"Letos se bomo predstavili z dvema večjima predstavama. V petek bo festival odprla švedska osemčlanska zasedba Burn out punks s predstavo Brazgotine, mehurji in opekline. Gostili bomo tudi argentinsko skupino Voala Project s predstavo Voala v soboto ob 22. uri v Argentinskem parku," je najodmevnejši letošnji predstavi izpostavila Andreja Okorn, tiskovna predstavnica festivala. Med artisti iz tujine bo letos skupina Hash s predstavo Macbethove blodnje (Iran) ter skupina Subhuman theatre s pohodno predstavo Risalni stroj (Bolgarija).

Po Ljubljani (od 1. do 4. julija) bo Ana Desetnica potekala v Mariboru v sklopu festivala Lent od 5. do 10. julija, sledilo pa bo še gostovanje nekaterih predstav v Kamniku, Šoštanju, Cerknem, Novi Gorici, na Vrhniki, v Brežicah in Celju.

Festival bo letošnje poletje, polne ljubljanske ulice in posedanje na trgih prikazal v popolnoma novi luči. "Že lani smo začeli program Gostija Poljane, letos pa bomo odprli več prizorišč, kjer bodo potekale predstavitve društev in organizacij Poljancev," je povedala Okornova. Na Poljanah, kjer bodo organizatorji pripravili štiri prizorišča, se bodo obiskovalci lahko preizkusili na primer v vrvohodstvu, se pomerili v družabnih igrah in namiznem tenisu, si izmerili krvni sladkor in na koncu še prebrali kakšno dobro knjigo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Skoraj že prevelik festival"

"Gostija Poljane je lokalni praznik znotraj mesta. Želimo navaditi ljudi na to, da Ana Desetnica ni samo v centru mesta in da obstajajo tudi druga zanimiva prizorišča ulične umetnosti v Ljubljani," je dodala Okornova, ki pravi, da organizatorji letos pričakujejo okoli 20 tisoč ljudi, ki se bodo udeležili festivala. "Prizorišča se napolnijo že pred predstavami, ki jih ljudje včasih ne vidijo več. Ana Desetnica je skoraj že prevelik festival. Nekatere predstave se med  festivalom ponavljajo, da si jih lahko ljudje res ogledajo," je še dejala Okornova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.