Magazin
9075 ogledov

Skrbnik ponuja za psa več kot 17.600 evrov

flossie
Enaindevetdesetletni upokojenec ponuja izredno vsoto za izginulo psičko.

Jim Scott je bil pretresen, ko je prejšnjega septembra nenadoma izginila družinska border terrier psička Flossie. Zdaj, deset mesecev kasneje, ponuja več kot 17.600 evrov vsakomur, ki jo lahko izsledi.

Njegovo prošnjo so takoj posredovale ene največjih britanskih zvezdnic: Rachel Riley, voditeljica oddaje »Countdown«, Brenda Blethyn, ki igra Vero Stanhope v kriminalni seriji Vera, in Ann Cleeves, pisateljica kriminalnih romanov. 

Scottova hči Gill Keeley je pri tem dejala: "Flossina izguba je mojemu očetu strla srce. Ves čas sprašuje, če se je že vrnila. (…) Pogostokrat ji je nosil kaj prigrizniti, zdaj je pa popolnoma obupan, ker ne ve, kje je. (…) Vedno je imel pse in zdaj čuti, da je izgubil velik del svojega življenja."

Flossie je zbežala, ko sta jo Keeley in njen mož Nick peljala na sprehod po peščinah med krajema Seaton Sluice in Blyth v Northumberlandu.

Keeleyeva se spominja: "Šla je s poti in v grmičevje. Od takrat je nismo več videli. Bili smo 15 kilometrov od doma, saj smo se do sprehajališča peljali."

V desetih mesecih po nesreči je družina poskusila celo z endoskopi pregledati zajčje rove, če se je Flossie slučajno v njih zgubila. Prav tako so ponoči opazovali peščine in imeli iskalne akcije.

Zdaj, ko so že razdelili na stotine letakov, nalepk in plakatov, se njihova prošnja bliža čedalje večjemu občinstvu.

Gospod Scott živi sam, zato je imel še posebej rad Flossino družbo. Med njenimi lastnostmi rad poudarja njene snežno bele prednje tačke. Vsakogar, ki mu mu želi priskočiti na pomoč, srčno sprejema na straneh Facebook in Twitter, kjer je svojo prošnjo tudi objavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.