Magazin
26 ogledov

Skrivnosti otrokovega dnevnika

Spomnite se svojih najstniških let in skrivnosti, ki ste jih skrivali pred starš Žurnal24 main
Veliko otrok, še posebej v času pubertete, piše dnevnik. Ko starši prvič najdejo drobno knjižico skrivnosti, se pojavi velika skušnjava – ali naj pokuka vanj, pa čeprav le za trenutek?

Majhne skrivnosti
Čeprav je starševska radovednost v takšnih trenutkih brezmejna in vas kar razganja, kakšne skrivnosti ima vaš otrok, se vendarle poskušajte vzdržati. Spomnite se svojih najstniških let in skrivnosti, ki ste jih skrivali pred svojimi starši. Največkrat je bil to fant ali dekle, ki vam je bilo všeč, prepir z najboljšo prijateljico in prvi poljub. V otrokovem dnevniku pa zagotovo ne boste našli kakšnih temačnih skrivnosti ali pikantnih podrobnosti

Pogovorite se z otrokom!
Kadar sumite, da se je vašemu otroku kaj pripetilo, ga nekaj muči ali vznemirja, pa menite, da je to zapisal v dnevnik, se branja kljub temu vzdržite. Z otrokom se najprej poskušajte pogovoriti. Morda ne bo uspelo prvič, toda skozi daljše pogovore mu boste pokazali, da vam lahko zaupa in da mu stojite ob strani.

Če bo otrok odkril, da ste mu prebrali dnevnik, bo izgubil vso zaupanje v vas. To bo čutil kot vdor v svojo zasebnost, prav tako pa zna takšno dejanje skrhati vajin odnos. Zapomnite si: Majhna skrivnost za vas je velika za vašega otroka!

Ko vas je premagala radovednost
Če vas je vendarle premagala radovednost, zagotovo niste odkrili nič posebnega. Pomislite, kako bi bilo vašemu otroku, če bi izvedel, kaj ste ravnokar storili. Zaupanje bi bilo povsem porušeno ... Otrokov dnevnik torej čimprej pospravite nazaj na svoje mesto in nikomur ne omenjajte majhnih skrivnosti, ki se skrivajo v njem. Dejanje čimprej pozabite in se poskušajte vzdržati vsaj v prihodnje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.