Magazin
156 ogledov

Slabi odnosi, slabo zdravje

Poskrbimo za dobre odnose in svoje zdravje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Slabi in skrhani medčloveški odnosi vplivajo na naše zdravje in imajo lahko resne posledice.

Ne le, da nas po prepirih boli glava, ob partnerjevi izdaji pa stisne v želodcu, temveč imajo slabi medsebojni odnosi tudi hujše zdravstvene posledice. Najnovejša ameriška raziskava je pokazala, da so slabi odnosi vzrok več problemov, ki se lahko čez nekaj let pojavijo kot rak ali bolezni srca in ožilja.

"Ljudje se ne zavedajo, kako slabi odnosi vplivajo na zdravje. Verjetno ne povežejo, da jih zaradi tega boli glava ali da imajo gastritis zato, ker si že vse  življenje poskušajo pridobiti materino ljubezen. Slabi odnosi niso povezani le z življenjskim partnerjem, ampak tudi s starši, bratom, sestro, prijatelji in celo s sodelavci v službi. Vse pusti sledi na človekovi duševnosti in sčasoma tudi na telesu," pojasnjuje Christiane Northrup, ki že več let zagovarja holistične metode zdravljenja bolezni.

Zato je še kako pomembno, da se slabe odnose in prepire razčisti. "Ljudje morajo imeti na prvem mestu odgovornost do sebe in svojega zdravja, saj se prav vse odraža na zdravju. Ko se pojavijo resne bolezni, je že prepozno," pravi Northrupova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.