Magazin
330 ogledov

Slane palačinke

palačinke Blanka Kefer
Gratinirane slane palačinke so odlične za malico, kosilo ali večerjo.

Sestavine:

  • 100 g trdega sira (naribanega)
  • 4 žlice koruze
  • 50 g crème fraîche (ali kisle smetane)
  • 2 mladi čebuli
  • 6 rezin slanine
  • sol
  • poper

Za testo:

Priprava:

  • Za slane palačinke iz pečice najprej naredimo testo za palačinke. Zmešamo vse sestavine in na ponvi spečemo palačinke.
  • Crème fraîche ali kislo smetano začinimo s soljo in poprom. Mlado čebulo narežemo na obročke, slanino položimo na s papirjem za peko obložen pekač.
  • V pečici pečemo 10–15 minut pri 160 stopinjah Celzija. Ko je slanina ohlajena, jo razlomimo na manjše koščke.
  • Palačinke namažemo s crème fraîche oziroma kislo smetano. Po namazu porazdelimo koruzo, slanino in mlado čebulico. Dobro zvijemo skupaj in narežemo na večje kose.
  • Položimo v pekač in potresemo z zadostno količino naribanega sira. Pečemo približno pol ure pri 160 stopinjah Celzija.
  • Slane palačinke iz pečice takoj postrežemo.

več receptov za palačinke poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.