Magazin
41 ogledov

Slovenci do poceni počitnic še zadržani

New York Reuters
Zamenjava stanovanja ali hiše postaja vse bolj priljubljena različica dopustovanja. Strokovnjaki ocenjujejo, da bodo do konca leta člani združenja za zamenjavo hiš ustvarili več kot 75 tisoč zamenjav.

Lahko bi rekli, da je zamenjava hiše nadgradnja priljubljenega "couchsurfinga", le da v tem primeru v ponudbi zamenjave nista le kavč ali postelja, ampak celo stanovanje, hiša ali počitniška hišica. Bi svoje stanovanje za dva tedna ali več zamenjali z nekom iz Kalifornije? Potem se le včlanite v mrežo zamenjav in ugodnejših počitnic na strani HomeExchange.com.

Člani te strani so letos v primerjavi z lani ustvarili že 13 odstotkov več zamenjav, raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 46 tisoč članov iz 143 držav, pa je pokazala, da skoraj polovica članov na "zamenjavi" ostane več kot dva tedna, od tega jih kar 42 odstotkov v zamenjanem stanovanju ostane do enega meseca, štirje odstotki zamenjav pa so daljši od enega meseca. Člani pravijo, da si lahko tako dolg dopust privoščijo tudi zato, ker nimajo stroškov z nastanitvijo, ki so pri klasičnem dopustovanju zelo visoki.

Top destinacije

Najpopularnejša destinacija so še vedno ZDA, sledijo Francija, Španija, Italija, Kanada, Anglija, Nizozemska, Danska, Avstrija, Nemčija in Brazilija. Vse bolj priljubljene postajajo tudi Nova Zelendija, Argentina in Mehika.

Najpopularnejša mesta

Glede na lansko lestvico obiskanosti so se na letošnji lestvici najpopularnejših mest pojavile manjše spremembe. Pariz je še vedno mesto številka ena, na mesto lani drugo- in tretjeuvrščenega Rima in Madrida pa sta se letos uvrstila London in New York. Rim je letos med najbolj zaželenimi na četrtem mestu, sledijo Barcelona, Milano, Madrid, København, Amsterdam in Montreal. V ospredju so tudi Sydney, Dublin, San Francisco in Stockholm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.