Magazin
61 ogledov

Slovenci največ zapravimo na ponedeljek

ženska računalnik nakupi Shutterstock
Po oceni družbe Valicon naj bi skupni znesek letošnjih nakupov Slovencev prek spleta dosegel okoli 122 milijonov evrov. Spletne trgovine imajo največjo prodajo dan po koncu tedna, torej ob ponedeljkih.

V spletni trgovini Enaa.com imajo že vrsto let največjo prodajo na prvi ponedeljek po 15. decembru, v spletni trgovini Mimovrste.com pa so imeli prodajno najuspešnejši dan v letošnjih prvih enajstih mesecih v ponedeljek, 25. novembra.

To pa ne velja le za trgovine, ki ponujajo predvsem izdelke zabavne elektronike. Tudi v Mercatorjevi spletni prodajalni, kjer se med najbolj prodajane izdelke uvrščajo sveže sadje in zelenjava, mleko ter piškoti in napolitanke, so imeli največjo prodajo letos v ponedeljek, 4. novembra.

Slovenski trg spletne prodaje fizičnim osebam bo letos po ocenah Valicona dosegel okoli 122 milijonov evrov, kar je približno 20 odstotkov več kot lani. Okoli 570 tisoč Slovencev na spletu opravi vsaj en nakup na leto, 110 tisoč pa je takih, ki kupujejo vsaj enkrat na mesec.

Komentarjev 1
  • _vanilla_ 16:12 30.december 2013.

    ja zakaj le, ker čez vikend transakcije ne gredo skozi. in ljudje majo čez vikend več časa za brskanje po spletu, vsi nalogi gredo pa v ponedeljek skozi :)