Magazin
28 ogledov

Slovenci radi seksamo spontano

seks Shutterstock
Slovenci seksamo dvakrat na teden, o težavah pa ne govorimo.

Družba Skim Healthcare je pred kratkim izvedla raziskavo o spolnih navadah prebivalcev 13 držav sveta. Vanjo je bilo vključenih tisoč ljudi, med katerimi je bilo 60 odstotkov moških in 40 odstotkov žensk, starih 34 let ali več.

Cilj raziskave je bil med drugim izvedeti, kakšne težave imajo ljudje pri iskanju informacij ali pomoči v zvezi s spolnim zdravjem, še posebno v zvezi z erektilno disfunkcijo, ter ugotoviti, kakšne so medkulturne razlike v spolnem vedenju.

Več je sonca, več se seksa

Slovenci smo, kot kaže raziskava, v zlati sredini: 45 odstotkov jih ima spolne odnose najmanj dvakrat na teden, s tem pa smo blizu globalnemu povprečju. Prehitele so nas Mehika, Romunija in Portugalska.

Irena Rahne Otorepec, ki se ukvarja z zdravljenjem težav v spolnosti, je prepričana, da je za normalno spolno življenje ključna spontanost, s katero Slovenci nimamo težav, saj se jih za seks spontano oziroma nenačrtovano odloča kar 92 odstotkov.

Ni razlogov za sram

Rezultati so pokazali, da je sram velikokrat tisti, ki zavre hitro zdravljenje. Zanimivost je tudi, da več seksamo poleti in raje v večernih urah.

Igor Bizjak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Primarij Igor Bizjak pa je spregovoril še o spolnosti starejših: “Starejši ljudje so ves dan skupaj in na koncu dneva želja po spolnosti izpuhti. Če moraš nekaj delati na zahtevo ali s pomočjo tablet, je še toliko težje.” Sicer pa imajo starejši od 60 let po raziskavi sodeč spolne odnose enkrat na teden. Veliko jih trpi zaradi motenj erekcije in le stežka spregovorijo o tem z osebnim zdravnikom. Zato pomoč največkrat iščejo prek spleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.