Magazin
31 ogledov

Slovenija v plamenih

TZscena 15.04.12, dragan bulic, foto: osebni arhiv Osebni arhiv
Kresovanja 2013. V noči na sredo bo gorelo po skoraj vsej državi.

Tudi letos bodo po vsej državi v torek zvečer goreli kresi. Poleg ognja, pijače in jedače bo druženja v noči na praznik dela popestril kulturno-zabavni program. Prestolnica bo že tradicionalno "zagorela" na Rožniku, kjer vsako leto pričakujejo več deset tisoč ljudi.

Od rocka do harmonik in trubačev

V Celju bodo ob zvokih skupine Drugo dugme kresovali na Špici (sotočju Savinje in Ložnice), ob Šmartinskem jezeru pri Celju bo 4. tradicionalno kresovanje pri Pušn Šanku Pr' Tini, kjer bo za glasbo skrbel Ansambel Unikat, na Ptuju bodo ogenj zakurili na Ranci, zabavali pa vas bodo Tretja izmena, Take off, KPŠ trubači in DJ Šemnički. Na območju Mestne občine Murska sobota bo kresovanje ob lovskem domu v Krogu, na Bledu bo gorelo na vrhu smučišča Straža, Mestna občina Velenje pa bo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Gorica pripravila že tradicionalno kresovanje na travniku pod Belim dvorom na Gorici. Prvomajsko kresovanje bo potekalo tudi v Podgradu – na posestvu Konjeniškega in športnorekreacijskega centra, ob ribniku Farovec pri Slovenski Bistrici pa bodo ob gorečih plamenih nastopili Bilbi, First Cool in Tropski pingvini.

Letos ne bodo podirali rekorda

V Koblarjevem zalivu bo kresovanje v družbi glasbenih izvajalcev Rock Partyzani, The Rocktors in ansambla Viničarji, v Boštanju, ki se je pred šestimi leti s 43 metrom visokim kresom zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov (letos pravijo, da ga ne bodo podirali), bodo kres zakurili že dvanajstič, v Kopru bodo kresovali na Markovcu, največje slovensko kresovanje pa obljubljajo v Rušah, kjer bo spremljevalni program vseboval vaške igre, pohod z baklami in zažig kresnega moža. Za več informacij o lokalnih kresovanjih preverite seznam dogodkov na spletni strani vaše občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.