Magazin
5371 ogledov

Slovenskim svingerjem priporoča obisk sosedov

punta križ 24Express
Slovenski svinger, ki želi ostati anonimen (ime hranimo v uredništvu), nam je izdal, da se je pri nas relativno težko vklopiti v to sceno. Prepričan je tudi, da je med znanimi Slovenci več ljubiteljev svinganja.

Zaprtje svingerske plaže Punta Križ je na Hrvaškem med turisti, željnimi menjave partnerjev ali seksa pred občinstvom, sprožilo veliko nejevolje. Slovenskega svingerja smo vprašali, kakšne alternative še obstajajo in kako se lahko začetniki vklopijo v svingersko sceno.

Kako težko se je v Sloveniji vklopiti v svingersko sceno. Kaj svetujete začetnikom?
V tujini se je v svingersko sceno verjetno lažje vključiti že zaradi večje populacije, kar pomeni tudi večjo diskretnost in anonimnost. Na voljo je tudi več lokacij in dogodkov za svingerje. V Sloveniji ne pozna veliko takšnih lokacij, vendar naj bi se enkrat na teden prirejala zabava za svingerje v Hardcore klubu Exclusive v Ljubljani. Za začetek bi svetovala, da novopečeni svingerji takšne stvari preizkusijo na dopustovanju v tujini (Hrvaška), in sicer zaradi ohranjanja anonimnosti.

Kje so po zaprtju plaže v Rovinju najlepši evropski svingerski kotički?
Slišala sva, da je ena takšnih plaž na Lošinju, vendar pa menim, da še vedno veliko svingerjev zahaja na plaže v okolici Rovinja, saj večinoma dopustujejo v nudističnih kampih. Za večerne dejavnosti pa poskrbi tamkajšnji klub za odrasle Anakonda.

Kakšna pravila veljajo med svingerji, če ta sploh obstajajo?
Sporazumevanje in določanje pravil v večini poteka neverbalno, tudi zaradi narodnostne raznolikosti. Pari najprej navežejo stik z očmi ali pa se približajo in z diskretnim dotikom nakažejo svoje želje. Če ti pri tem karkoli ne ustreza, lahko brez pritiska vljudno odkloniš stik ali se odmakneš.

Koliko svingerjev imamo po vaši oceni v Sloveniji? Kakšna je njihova povprečna starost?
Odkritih svingerjev je v Sloveniji zelo malo. Že zaradi naše stereotipne zadržanosti oziroma zavrtosti. Povprečna starost pa se giblje okoli 45 let.

Kako vaša partnerka gleda na to? Bi se temu odpovedali, če njej ne bi bilo všeč?
Zelo je navdušena. Poudariti pa moram, da izraz svinganje lahko zajema tudi le seks s partnerjem pred drugimi pari in ne nujno menjave partnerjev. To prakticiram s punco. Če bi jo motilo, bi odnehal, vendar bi prej poskusil s postopnim privajanjem (zgolj obisk kluba in opazovanje).

Kdaj, zakaj in kako ste sami začeli s svinganjem?
Predlani, predvsem iz radovednosti. Vendar tudi tukaj ne mislim svinganje v polnem pomenu besede.

So med svingerji tudi znane osebnosti in iz katerih sfer prihajajo?
S tem nimava izkušenj, vendar sva prepričana, da je v njihovih vrstah teh v povprečju največ.

Komentarjev 2
  • Oxxo 18:59 12.avgust 2013.

    Če "zaprtje" pomeni, da se na obali postavijo 3 table z opozorili in pozivi k moralnemu obnašanju naj me koklja v rit brcne... če bo kaj učinka. Redarska služba? Ha ha bo še kakšen redar s trdim okoli hodil... <br ...prikaži več />Skartka... akcija je bila, je in bo še :-)

  • ljimonad 17:24 12.avgust 2013.

    V Globokem pri Krškem je vila v gozdu, kjer se tedensko zbira svingerska srenja iz Slovenije, med njimi je baje tudi precej znanih osebnosti.