Magazin
54 ogledov

Služba v družbi delfinov

Več o alfaterapiji lahko najdete na www.dolphinswim.net. Žurnal24 main
Sedemindvajsetega maja se bo v avstrijskem Spittalu začel dveletni program usposabljanja za izvajanje terapij z delfini, ki bo od letos prvič potekal tudi v angleškem jeziku.

Na usposabljanje se lahko prijavijo tudi Slovenci.

Ustvari se alfastanje
Alfaterapija je terapevtski koncept s poudarjeno soudeležbo delfinov, ki temelji na sodobnih znanstvenih dognanjih učinkov bližnjih srečanj z njimi, kot sta alfastanje in harmonizacija obeh možganskih polovic. Kako pride do tega? Delfini za medsebojno komuniciranje uporabljajo sonar, s katerim oddajajo ultrazvočne signale, ki ob dosegu sinapse v naših možganih pospešijo cikel sproščanja nevrotransmitrov. Zaradi tega frekvenca električnega valovanja možganov bistveno upade in preide v alfavalovanje (7–13 Hz), harmonizirata pa se tudi obe možganski polobli.

Odpravlja blokade

Številne znanstvene raziskave potrjujejo, da so naši možgani v alfastanju izjemno dovzetni za sugestijo. Vrata zaznavanja so široko odprta, kar je idealna podlaga za vnos informacij oziroma učenje. Alfastanje omogoča tudi lažji dostop do človekove podzavesti in s tem odpravlja neželene duševne blokade z novo, pozitivno sugestijo v psihoterapevtskih procesih. "Poleg tega dokazano krepi imunski sistem, izboljšuje cirkulacijo in dihanje ter odpravlja negativne učinke stresa," pravi Norbert Trompisch, psiholog in direktor podjetja Dolphinswim.

Postopek
Vsaka stranka, večinoma so to otroci s posebnimi potrebami, je obravnavana individualno. Na podlagi predhodno dobljenih informacij se vsakemu posebej sestavi terapevtski program. Otroci gredo v vodo skupaj s starši, kjer so 20 minut v neposrednem stiku z delfini in stalno v njihovi bližini. Po tem je učinek dosežen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.