Magazin
148 ogledov

Službena zabava: kako, kdaj, s kom?

Flirtanje prihranite za druge priložnosti! Žurnal24 main
December je mesec zabav, srečanj in poslovnih večerij. Ste se odločili, da se udeležite službene zabave? Najbolj prav je, da se odzovete (vsaj) na povabilo podjetja, v katerem ste zaposleni.

Po glavi vam verjetno rojijo številna vprašanja, kot na primer kaj obleči, kdaj priti, kako se vesti, ali gre lahko z vami tudi partner oziroma partnerica? Ponujamo vam nekaj namigov, kako takšno zabavo čim bolj sproščeno in odlično preživeti ter ob tem pustiti dober vtis.

Povabiti tudi partnerja?
Na vabilo na zabavo se morate navadno odzvati v navedenem roku in potrditi svojo udeležbo oziroma opravičiti svoj izostanek. Se sprašujete, ali lahko na takšno zabavo pripeljete tudi svojo boljšo polovico? Lahko, vendar le, če je v vabilu to izrecno navedeno. V nasprotnem primeru velja vabilo samo za vas.

Pred zabavo
Izberite obleko, v kateri se dobro počutite in ste sami sebi všeč, ob tem pa nikakor ne pozabite, da greste na poslovno zabavo. Navadno je za ženski spol dobra izbira kostim, hlačni ali s krilom, v kombinaciji z zaprtimi salonarji in nikakor ne mrežastimi nogavicami. Pregloboki dekolteji, prekratka krila, preveč prosojne bluze za tovrstne zabave niso primerni. Skratka, izberite kaj takega, da ne boste izstopali. Umirjenost je priporočljiva tudi pri izbiri ličil, nakita in dišav – naredite vtis z dobro izbiro, ne s količino! Moški z obleko temnejše barve (črna, temno siva, temno modra) tudi nikdar ne boste ustrelili mimo. Kombinirajte jo z živahnejšo srajco in kravato. Ne pozabite na usklajenost nogavic z barvo čevljev oziroma obleke!

Bodite točni
Točnost je lepa čednost – tudi na zabavah, še posebej na tistih, kjer je predviden neke vrste program (na primer kulturni). Zabava je družabni dogodek, zato naj bo vaš krožnik bolj prazen kot poln. Če pa se vabljivi hrani vseh oblik in barv le ne morete upreti, potem na skrivaj malo goljufajte. Hrano si nalagajte na krožnik v manjših količinah. Ob tem pa bodite ves čas pozorni še na količino popitega alkohola.

Rokovanje
Če so vas nedavno zaposlili in vas direktor še ne pozna (morda gre za večje podjetje), počakajte, da vas predstavi nekdo z ustreznim položajem. Pri rokovanju si zapomnite preprosto pravilo, da roko ponudi tisti, ki je višje na družbeni lestvici. Stisk roke naj ne bo niti mlahav niti premočen. Bodite razumni – nova poznanstva naj ne gredo dlje od pogovora. Kljub morebitni privlačnosti ali opazni naklonjenosti aktivirajte zdravo pamet in raje premislite dvakrat, kakor da bi naredili korak preveč. Flirtanje prihranite za druge priložnosti! Vsekakor pa bodite pri pogovoru z drugimi na zabavi dostopni, vljudni in nasmejani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.