Magazin
66 ogledov

Smejali sta se mi celo življenje, zdaj pa se jaz norčujem iz njiju v angleščini

Že leta poskušate osvojiti angleščino? Se želite svobodno sporazumevati v tujem jeziku? Imate dovolj neučinkovitih tečajev? Imate dovolj dolgočasnega učenja besed in slovničnih pravil? Sanjate o udobnem učenju?

Če se želite hitro, predvsem pa učinkovito naučiti tujega jezika – preberite spodnjo zgodbo. Izvedite, kako se je dekle v 1 mesecu naučilo angleščine, ne da bi vstala iz postelje …

Od otroštva nisem imela rada mojih dveh sestričen

Na žalost so naši starši redno odhajali skupaj na dopust in bile smo prisiljene v preživljanje časa skupaj. 

Dražili sta me, ker sem hodila na običajno srednjo šolo in nisem obiskovala zabav v dragih klubih, kasneje pa nisem bila sprejeta na prestižno zasebno fakulteto, kjer sta onidve že študirali. 

To ni bilo vse – poleg tega nisem dobro znala nobenega tujega jezika. Tudi v tem nisem bila boljša od njiju. Redno sem hodila na tečaje, vendar žal, tudi to ni prineslo rezultatov. Imela sem cele kupe zapiskov in vaj, se učila slovničnih pravil ter se morala na tečaj voziti na drugo stran mesta.

Nikoli ne bom pozabila situacije iz hotela med enim izmed potovanj v tujini. Jaz sem naredila telefonsko rezervacijo. 

Izkazalo se je, da sem rezervirala 2 najdražja apartmaja v celem hotelu, ki sta stala celo bogastvo! Receptorka je samo nemočno odmahovala z rokami, ko sem poskušala nastalo situacijo rešiti z mimiko. 

Bila sem rdeča kot rak in od sramu sem se hotela vdreti v zemljo

Sestrični sta se seveda smejali in ironično komentirali: „Joj Petra, zakaj hodiš na te tečaje, če nič ne razumeš?” Vsi so bili ogorčeni, plačilo za hotel pa je padlo na mojo družino. Med dopustom sta me izzivali: „Petra, boš ti naročila hrano? Samo, da nam ne bodo prinesli hobotnico namesto hamburgerja.” Ali „Kako ogovoriti tega Španca? Petra zagotovo ve, kako to narediti,” sta komentirali naglas

Jaz do konca dopusta nisem rekla niti besede več. Odločila sem se, da se bom hitro naučila angleščine. Po povratku sem začela iskati informacije o učinkovitih metodah učenja jezika. Pregledala sem na tisoče strani in na koncu naletela na pravi način.Kako v 4 tednih usvojiti angleščino brez odhoda od doma?

Takoj po odkritju te metode sem se začela učiti. Ta način se je izkazal za rešitev mojih problemov! 

Učila sem se kjerkoli in kadarkoli sem želela – mojega dne mi ni bilo treba prilagajati tečaju, saj sem se lahko učila doma, v kavarni, med odmorom, na avtobusu ali v mojem ugodnem naslonjaču. Za učenje sem potrebovala telefon ali prenosni računalnik – brez stresa in pritiskov.

Premagala sem jezikovno oviro – prenehala sem skrbeti zaradi previsoke ravni skupine na tečaju, saj sem se sedaj učila individualno in v udobnih pogojih.
Spoznala sem potrebno besedišče – izrazi so mi sami ostajali v glavi in niti nisem imela občutka, da je to učenje – tako super sem se zabavala! Brez dolgočasne slovnice in motečih časov – samo praktično besedišče. 



Cena za ta edinstven tečaj je bila smešno nizka, nisem mogla verjeti, da se lahko za takšen denar naučiš česarkoli, jaz pa sem usvojila angleščino za vedno!

Se tudi vi kdaj sramujete, da ne govorite po angleško?

Poznam ta občutek, vendar mi je zdaj to tuje. Nekaj tednov nazaj nas je obiskala družina iz ZDA. Med obiskom sta sestrični jecljali, kazali z rokami in prikimavali, če ju je kdo kaj vprašal. Ko sta opazili, da se sama svobodno sporazumevam z gosti, je nasmeh z njunih obrazov izginil in bili sta zeleni od zavisti.

Ko sem se na terasi šalila z enim izmed ameriških bratrancev, sem videla, da naju opazujeta. Šla sva do njiju, onidve pa se z njim nista znali niti pozdraviti. Potem sta hitro odšli domov, sama pa sem prekipevala od ponosa. 

Zakaj govorim o vsem tem?

Ker vem, kaj pomeni sram, ki izvira iz neznanja jezika. Vendar pa sem odkrila metodo, zahvaljujoč kateri se je mogoče učinkovito in udobno naučiti tujega jezika, – zakaj ne bi tega delila z drugimi? Prepričajte se sami!

CTA: Poskusite metodo, zahvaljujoč kateri v nekaj tednih usvojite tuji jezik!