Magazin
21 ogledov

Smučanje doma in v tujini

Za vsakogar se bo našlo nekaj tudi pri tujih ponudnikih zimskih užitkov: smučari Žurnal24 main
Zimski užitki so marsikaj. Družinsko smučanje, ledene zabave za mlade, mirno ali divje doživljanje zime.

Slovenska smučišča
Eskimske vasi, snežne plaže, parki za deskanje in smučanje, večerne prireditve, zabava, skratka tako imenovana après-ski ponudba so tiste novosti, ki jim tudi naša smučišča namenjajo vedno več pozornosti, poudarja Janez Antolin, pomočnik direktorja Zbornice gorskih centrov.

300 kilometrov urejenih smučarskih prog ponuja 87 slovenskih smučišč.
Novosti letošnje sezone. Kranjska gora bo Fun Park dopolnila z razsvetljavo in uvedla možnost nočne zabave. Na Krvavcu bodo postavili nov poligon za otroke in začetnike, posodobili pa so tudi dvosedežnico Zvoh. Cerkno se letos predstavlja s snežnim parkom za deskarje in smučarje, na Pohorju pa bo začela voziti nova krožno kabinska žičnica z zmogljivostjo 24 tisoč oseb na uro. Izgradnja parka za deskarje in nočna smuka so tiste novosti, ki jih ponujajo Žičnice Javornik. Konec decembra pa se bo smučišče Kanin povezalo z italijanskim smučiščem Sella Nevea.

S kartico Aktivna Slovenija, ki stane 20 evrov, boste lahko kupovali smučarske vozovnice 20 odstotkov ceneje.
Cene namestitev. Domovi in penzioni so še vedno cenejši od najema apartmajev in hotelov. V bližini smučišč se cene apartmajev za štiri osebe gibljejo med 60 in 100 evri na noč, v času božično-novoletnih praznikov pa se cene zvišajo na 90 do 130 evrov.

In tujina?
Avstrija je predvsem primerna za družinsko smučanje. Črne proge za izkušene in smučišča, primerna tudi za začetnike. Njihova termalna središča bodo poskrbela za vaše telo in duha. Štiričlanska družina bo pri agenciji Ski&Fun za en teden odštela 1.262 evrov skupaj z vozovnicami.

Francija vam v večini primerov ponuja neposreden dostop na smučišče, a ste prikrajšani za pristno mestno arhitekturo. Smučarsko ponudbo dopolnjujejo kulinarika in večnamenski športni objekti. Tedenski najemi apartmajev za štiri osebe so dostopni že od 250 evrov na osebo skupaj s smučarsko vozovnico.

Italijanski Dolomiti
so znani po sodobnih žičnicah in dobro pripravljenih progah. Od 180 do 240 evrov bo treba odšteti za en teden bivanja s Kompasom, okoli 300 evrov pa skupaj z vozovnicami pri agenciji Ski&Fun.

Cene aranžmajev pri turističnih agencijah so odvisne od tipa in kategorije namestitve, bližine smučišč in same cene vozovnic. Sicer pa so najugodnejše ponudbe v času odprtja in na koncu sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.