Magazin
35 ogledov

Snemal z Jaggerjema

Mick Jagger, Chris Jagger, Jim Mortimore (foto: arhiv Jima Mortimorja) arhiv Jima Mortimorja)
Jim Mortimore. Producent novega albuma Chrisa Jaggerja Concertina Jack, pri katerem sodeluje tudi veliki brat Mick Jagger.

Koliko časa ste snemali novi album Chrisa Jaggerja z naslovom Concertina Jack, ki bo izšel v petek?
Snemali smo šest dni, in sicer v dvorcu njegovega brata Micka Jaggerja v Franciji.

Je Mick kot gostitelj spontano ali načrtovano z vami posnel dve pesmi?
Veliko je bil z nami v studiu. Na koncu je gostoval pri dveh pesmih – Concertina Jack in Pearl of a Girl. S Chrisom sva že v predprodukciji ugotovila, da bi bilo dobro pri teh dveh pesmih imeti gosta, in Micku sta bili všeč.

Ta plošček je hkrati zaznamovanje 40 let od izida prvega Chrisovega albuma. Njegovo delo dobro poznate. Kateri je po vašem mnenju do zdaj njegov najboljši izdelek?
S Chrisom sodelujem že od leta 2003 – skupaj sva izdala dva albuma, spremljal pa sem ga tudi na nekaterih turnejah. Mislim pa, da imajo vsi njegovi albumi tako različen zvok in vzdušje, da je težko soditi in so mi všeč prav vsi, le da je vsak za drugačno priložnost.

Katere so največje razlike med Mickom in Chrisom in ali med njima vlada bratska povezanost?
Vsi uživamo v tem, da igramo glasbo. Če imam to v mislih, med njima pravzaprav ni velikih razlik.

Torej z njima ni težko delati? Kako nanju gledate kot producent?
Moja naloga je bila, da vse skupaj posnamem in razporedim urnik snemanja. Album smo posneli zlahka v zelo udobnih okoliščinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.