Magazin
40 ogledov

So se pravila za zmenke spremenila?

Prvi zmenek kar na plaži? Lahko. Žurnal24 main
Tudi zmenki baje niso več to, kar so bili. Vse se spreminja in drugačna naj bi bila tudi "pravila", ki veljajo na zmenkih. Še sploh kdo čaka svojo izbranko z rdečim nageljnom v gumbnici?

Spletna stran Discovery Health je raziskovala, kakšna so sodobna pravila za zmenke. So v resnici drugačna kot včasih? Pomagali so jim odgovori samskih moških in žensk, starih med 19 in 35 let. In med njimi jih je veliko priznalo, da ne vedo več, kako se obnašati na zmenkih, ter da pripadnikov nasprotnega spola nikakor ne razumejo. A nekaj univerzalnih pravil, o katerih se strinjajo strokovnjaki in navadni smrtniki, vseeno še vedno obstaja. Če se strinjate tudi vi in če so se pravila res kaj spremenila, presodite sami!

Da.
Vsaj pretvarjajte se, da ste pozorni. Eni na zmenkih raje govorijo, drugi raje poslušajo. Če ste med poslušalkami, se vsaj delajte, da pozorno poslušate. In vmes vsake toliko navržite kako vprašanje – že to vam skoraj zagotovi, da se boste "govorniku" zdeli zanimivi, pa čeprav skoraj ne boste odprli ust.

Glejte ga. O pomembnosti očesnega kontakta veste vse. A pozor! Čeprav je vaš potencialni kandidat še tako božanski, naj očesni kontakt ne bo preveč intenziven, saj niste sokolica na preži.

"Ne vem" ne obstaja. Z rokava stresite predlog, kje bi se dobila. Dogovarjanje za zmenek bo tako manj boleče. Ponudite se, da plačate polovico. Vprašanje, kdo bo plačal, je na začetku lahko zelo zoprna zadeva. Lahko delita, lahko na prvem zmenku plača eden in na naslednjem, če bo do njega sploh prišlo, drugi. A oba naj bi se vsaj ponudila, da plačata.

Morda bo šlo celo vse v redu ... © iStockphoto

 
Pustite mu, naj bo viteški. Čeprav so ženske "neodvisne in svobodne", še vedno obožujejo majhne pozornosti – viteštvo niti slučajno ni mrtvo! Samo brez pretiravanja, saj se sicer viteštvo lahko sprevrže v nezaželeni mačizem.

Šalite se. Vse bo šlo lažje, če se bosta smejala, le šale naj ne bodo (preveč) umazane. In nenazadnje je smisel za humor zelo cenjen.

Malo pomodrujte. Resnica je, da je za nekatere bolje, da klepetajo samo o vremenu, barvi svojih čevljev in ceni vinjete. Drugi lahko modrujejo o jedrskem oboroževanju Pakistana, celibatu in ameriških volitvah. Morda so za enega od vaju nekatere tebe tabu, a bolje je, da drugi to izve čim prej.
 
Ne.
Ne bodite raztreseni.
Na zmenku bodite zbrani ali pa se vsaj toliko zberite, da boste videti zbrani. Ne tipkajte SMS-ov, ne kličite mame, ne oprezajte za naslednjo žrtvijo z bujnimi rjavimi kodri ...

Ne spremenite zmenka v terapijo. Prvi zmenki nikakor niso čas, ko bi govorili o bivših fantih, nikakršnih odnosih s starši, prenizki plači, strahu pred debelostjo in podobnih "anomalijah". Manj sporno je udrihanje čez šefa in politiko.

 

Preberite še:

Kakšen naiven tepec sem!
Naj vas ne vara s sodelavko!
Česa naj moški raje ne izreče?
Moški, pred katerimi bežite!
Njegove ženske, ki nam grejo na živce

Ne bodite domišljavi. Nihče ni popoln in nič ni bolj zoprnega kot zmenek z nekom, ki misli, da je popoln.

Ne strinjajte se z vsem. Kdo se sploh rad pogovarja z ljudmi, ki samo kimajo?

Ne začnite napada prehitro. Razkazovanje čustev v javnosti na prvem ali drugem zmenku? Ne!

Ne napijte se. Alkohol in prvi zmenek ne gresta dobro skupaj – razlogi so očitni in veliko jih je. Zaradi preveč alkohola na prvem zmenku se veliko drugih zmenkov nikoli ni zgodilo. No, statistika sicer pravi, da se veliko razmerij začne ravno pod vplivom alkohola!?

Ne bojte se preklica. Brez slabe vesti zmenek lahko končate predčasno ali odpoveste naslednje zmenke. Če ne gre, pač ne gre!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.