Magazin
20 ogledov

Specite prazničnega medvedka

praznični medvedek
1/7
Ustvari živalske podobe
Popoldne izkoristite za sladko ustvarjanje. Z otroki specite prazničnega medvedka.

Bodite ustvarjalni in z otroki specite medvedka. Zamisel zanj nam je zaupala Suzana Belak Pungarnik, avtorica knjige Ustvari živalske podobe.

Za izdelavo medvedka potrebujete:

  • jedilne barve v tubi
  • pol vrečke suhega kvasa
  • 1,5 dl mlačne vode
  • dve žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • žlico oljčnega olja
  • po dve žlici mletih orehov ter kokosove, pirine in bele moke tipa 500
  • maslo
  • papir, škarje, pečico, pekač in koničast nožek


Postopek:

  • V mlačno vodo vsujte kvas, dodajte sladkor in ščepec soli ter malo počakajte.
  • Nato dodajte moko in orehe ter po potrebi malo vode. Testo pustite pol ure počivati na toplem, nato pa ga na pomokani deski razvaljajte; če nimate valjarja, uporabite gladek kozarec.
  • Iz papirja izrežite medvedka, ga položite na razvaljano površino in z noževo konico naredite obris.
  • Medvedka dajte v pomaščen pekač in 20 minut pecite pri 150 stopinjah Celzija.
  • Pustite, da se v pečici ohladi.
  • Z barvami mu narišite oči in gobček, telo pa naj mu krasi karovzorec ali barva po vašem okusu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.