Magazin
20 ogledov

Špinačne palačinke

Nadevajte jih z mesom, sirom ali špinačo. Žurnal24 main
Tokrat se lotite peke palačink, vendar pa za nadev ne uporabite marmelade ali čokolade, temveč jih pripravite z mesom in špinačo ali pa namesto tega dodajte tuno in koruzo.

Ko palačinke spečete, jih postavite na toplo. Medtem naredite omako iz mesa, ki jo boste dali na palačinke.

Sestavine za mesno omako:

  • 25 dag mletega mesa ali tune,
  • čebula,
  • korenje ali koruza,
  • paradižnikova mezga,
  • moka (za zgostitev omake – po potrebi),
  • začimbe: sol, poper, origano, bazilika, peteršilj, majaron.

Če ne jeste mesa, lahko namesto tega izberete tuno.

Sestavine za špinačni nadev:

  • sesekljana špinača,
  • malo mleka,
  • moka,
  • sladka smetana,
  • maslo,
  • nasesekljan majaron,
  • česen,
  • začimbe: sol, poper.

Omako naredite tako, da čebulo in korenje prepražite in dodate meso ter zalijete z vodo. To dušite na šibkem ognju okoli 15 minut. Dodajte paradižnikovo mezgo in začimbe. Omako zgostite z moko.
Špinačni nadev naredite tako, da na maslu prepražite moko in dodate špinačo, ki jo zalijete z mlekom, pokuhate in dodate začimbe. Na koncu dodate še nekaj sladke smetane za kuhanje.

Palačinke najprej nadevate s špinačo, nato jih zavijete in položite na krožnike. Mesno omako pa prelijte čez palačinke in po želji dodajte parmezan.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.